?
14.09.2021

Project over de grens | Residentie Hoopnatie Antwerpen

Toen er in 2008 iemand heldhaftig over de balustrade van het terras dook, ging het gelukkig enkel om een filmscène. Dankzij het herkenbare ontwerp met het spitse balkon, schopte Residentie Hoopnatie het tot decor van Erik Van Looy’s kaskraker Loft. Dertien jaar later kreeg het gebouw een make over en deze keer speelde niet Matthias Schoenaerts, maar wel Triflex een belangrijke rol.

1/4
2/4
3/4
4/4

In het midden van de Cockerillkaai in Antwerpen en pal tegenover het Museum voor Hedendaagse Kunst, vinden we Residentie Hoopnatie; een gebouw dat naambekendheid kreeg dankzij z’n rol in Loft. Bij de renovatie van pand in 2020, werd Triflex ingeschakeld voor het herstel van enkele terrassen, maar het paradepaardje bevond zich op de bovenste verdieping. Voor een van de terrassen van het penthouse werd namelijk gezocht naar een erg specifieke oplossing. De vloer was er deels bedekt met een crèmekleurige natuursteen. De donkergrijze dekstenen langs het uiteinde van het balkon zouden op vraag van de opdrachtgever vervangen worden door een materiaal in een kleur die perfect aansloot bij de lichte steen. Op die manier werd het balkon optisch vergroot en zou het geheel esthetisch heel wat aantrekkelijker worden. 

Een crèmekleurige terrasvloer
Omdat Triflex geen standaardkleur in het gamma heeft die aansluit bij de bestaande vloer, gingen we op zoek naar een passende oplossing. Die vonden we in een van onze nieuwste producten, de Triflex Colour Design White. Nadat het terras werd bedekt met een lichtroze laag, werd deze nat en tot verzadiging ingestrooid met de nieuwe witte Colour mix. Na een korte uitharding van een uur kon de overtollige Colour Mix weggeborsteld worden en werd het geheel afgewerkt met een transparante eindlaag. Het resultaat is een warme, crèmekleurig systeem met dezelfde rozige ondertoon als de natuursteen op het terras. Een esthetische hoogvlieger die volledig beantwoord aan de wensen van de opdrachtgever.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN