?
16.09.2017

Galerijen en balkons Marrewijkflat te Spijkenisse weer veilig antislip

De galerijen en balkons van de Marrewijkflat op de Adries van Bronckhorstlaan in Spijkernisse waren toe aan renovatie. De doorlopen, overdekte galerijen en balkons van de eerste tot en met de negende verdieping waren hun antislip eigenschappen verloren; het bestaande coating systeem dat was aangebracht op de prefab betonnen ondergrond was door de jaren heen te glad geworden en het voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. Ook was er corrosie ontstaan bij verschillende hemelwaterafvoeren en was er waterschade en lekkage te zien bij de dilataties. Voor de eigenaar voldoende reden om actie te ondernemen en te zoeken naar een duurzame oplossing. Wel moest daarbij de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt worden.

galerijen afgewerkt met triflex

Antislip en snel uithardend

Naast dat de galerij- en balkonvloeren duurzaam antislip gemaakt moesten worden, en de dilataties waterdicht, moesten ook de voetjes van de privacy schermen volledig geïntegreerd worden in het nieuwe systeem. Omdat de specifieke wens van de opdrachtgever was om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken, was hij tevens op zoek naar snel uithardende producten zodat er ook zonder loopvoorziening gewerkt kon worden. Zijn wensen kwamen samen in de producten van Triflex; er werd gekozen voor het Triflex BAS systeem. 

Triflex BAS systeem

Om echter te kunnen starten met het aanbrengen van het Triflex BAS systeem diende eerst de bestaande afwerking, met de oude dilatatie afdichtingen, verwijderd te worden tot aan de gezonde betonnen ondergrond van de vloer. Hiermee wordt het meest duurzame resultaat bereikt. Op deze kale ondergrond kon het Triflex BAS systeem worden aangebracht, dat bestaat uit drie verschillende lagen. Dit Triflex systeem heeft een decoratieve antislip beschermlaag die speciaal geschikt is voor de oppervlakken van galerijen en balkons. Door de keuze uit diverse kleuren zijn individuele variaties mogelijk, zodat persoonlijke wensen en eisen goed te combineren zijn.

Kleurrijk en veilig

Voor de balkons wordt gebruik gemaakt van het Triflex BAS systeem, chips en antislip. Dit specifieke systeem heeft ook een decoratieve beschermlaag met een lichte antislip, speciaal voor het gebruik op balkons. Door het oppervlak met Triflex Micro Chips en met Triflex antislipkorrels en met in te strooien ontstaat een speelse, kleurrijke en veilige buitenruimte.

Duurzaam en onderhoudsarm

Het voordeel van het gebruik van de producten en systemen van Triflex is dat ze duurzaam en onderhoudsarm zijn. Daarnaast zijn er meerdere kleuren en structuren qua uitvoering mogelijk. Triflex heeft door de jaren heen ruime ervaring opgedaan in het beschermen, afdichten en het antislip maken van onder andere vloervelden. De producten en systemen van Triflex kunnen enkel verwerkt worden door een erkende applicateur, indien dat het geval is dan gaan de producten ruim 20 jaar mee. Door de snelle uitharding van de producten wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt. Precies zoals de opdrachtgever gevraagd had.

Lees meer over het Triflex BAS systeem

Meer weten?

Wilt u meer weten over de producten en systemen van Triflex? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor vrijblijvend advies kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 038 460 20 50 of stuur een mail naar: info@triflex.nl.