?
02.10.2017

Gerestaureerd met oog voor detail | Blokhuispoort Leeuwarden

In 2018 mag Leeuwarden zich een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa noemen. De Blokhuispoort vervult dat jaar de rol van welkomstlocatie. De voormalige gevangenis onderging sinds de sluiting in 2007 al diverse restauraties en nieuwe bestemmingen. In aanloop naar 2018 professionaliseert eigenaar Stichting Boei de exploitatie verder op het gebied van cultuur, economie, recreatie en toerisme. 

Restauratie blokhuispoort Leeuwarden triflex

Zakelijk en cultureel ontmoetingspunt

De Blokhuispoort is een belangrijke ontmoetingsplaats op zakelijk en cultureel niveau. De namen van een aantal hedendaagse gebruikers herinneren nog aan de voormalige functie. Zo is daar het ‘Het Alibi Hostel’ en hebben de horecagelegenheden klinkende namen als ‘Proefverlof’ en ‘De Bak’. Creatieve bedrijven hebben er een fijne plek gevonden, er worden evenementen georganiseerd en in 2018 fungeert de oude smederij van de gevangenis als informatiepunt van LWD2018.

Verduurzaming

Recent is gestart met de verduurzaming van het complex, waaronder een uitgebreide dak- en gevelrenovatie. Ook de dakgoten, van in totaal maar liefst 1.200 meter, worden in de originele staat teruggebracht om het complex zoveel mogelijk zijn authentieke uitstraling te laten behouden. De aanwezige zinken goten zijn verwijderd en de oude betonnen goten zijn compleet hersteld. Nadien zijn ze voorzien van Triflex ProDetail in 'verkeersgrijs',  geheel passend bij de grijs gesmoorde Romaanse dakpannen. Tevens is er bijzondere aandacht voor de afvoer van het hemelwater van de daken. Afkoppeling van het regenwater vindt plaats via een stelsel van molgoten in de bestrating, zodat er meer bergingscapaciteit ontstaat bij piekbelastingen. 

Triflex ProDetail

Voor de goten van Blokhuispoort is Triflex ProDetail gebruikt. Een 2-componenten, gepigmenteerde afdichtinghars op basis van Polymethylmethacrylaat (PMMA). Triflex ProDetail wordt gebruikt als scheuroverbruggend en volledig gewapend afdichtingsysteem voor kritische details op onder andere platte daken, balkons, terrassen, galerijen en parkeerdekken, in zowel nieuwbouw als renovatie. Het systeem is gewapend en scheuroverbruggend. Het is bestand tegen worteldoorgroei, hydrolyse, extreme weersinvloeden en door het gebruik van Triflex ProDetail hebben de gerestaureerde goten gegarandeerd een lange levensduur.

Meer over het Triflex ProDetail systeem

Meer weten?

Wilt u meer weten over het gebruik van Triflex ProDetail bij de Blokhuispoort? Of wilt u informatie over andere producten of vrijblijvende informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 038 460 20 50 of stuur een mail naar: info@triflex.nl.