?

Architectural Event Barcelona

Triflex en Trespa hebben de handen ineengesloten voor de organisatie van een exclusieve excursie die zal plaatsvinden op 4 en 5 april dit jaar. Wij gaan met een select gezelschap van architecten deze twee dagen de inspirerende stad Barcelona verkennen. We bezoeken in twee dagen onder andere het Trespa Design Centre en we zullen verschillende architectonische gebouwen aandoen. We hopen op een mooie reis, met goede gesprekken en waardevolle (nieuwe) contacten.

Door kennis en ideeën uit te wisselen ontstaan de mooiste gesprekken. Door expertises te verenigen bereik je de beste resultaten.

Trespa

Trespa Design Centre

Trespa International B.V. heeft een Trespa Design Centre in Barcelona. Hier worden de innovatieve en esthetisch hoogwaardige producten en oplossingen van zowel Trespa International als het zusterbedrijf Arpa Industriale gepresenteerd. Beide bedrijven werken onafhankelijk van elkaar, waarbij Trespa zich met name richt op exterieurtoepassingen (gevelbekleding) voor geventileerde gevels en Arpa op interieurontwerpoplossingen. De eerste dag van de reis zullen we het Designcentre bezoeken en zullen zowel Trespa als Triflex nieuwe en innovatieve producten en oplossingen presenteren.

Het Trespa Design Centre bevindt zich in El Born, een zeer moderne en stijlvolle wijk met trendy en exclusieve winkels, cafés, restaurants en bars. 

El Born

Cultuur en omgeving

De wijk El Born, waarin het Trespa Design Centre zich bevindt, is een veelzijdige en bruisende wijk in het oude gedeelte van Barcelona. De wijk dateert uit de 14e eeuw en is, na zes eeuwen van verval, nu een plek waar zowel locals als toeristen graag komen. Het middeleeuwse oude contrasteert verassend met het nieuwe onderscheidende. Achter de eeuwenoude façades gaat de meest artistieke, hippe en trendy wijk van Barcelona schuil. 

Naast de beroemde Santa Maria del Mar kerk, het Picasso Museum, de Mercat de Santa Caterina en het Palau de la Música Catalana staat in deze wijk ook het Hotel Catalonia, waar wij van donderdag op vrijdag zullen overnachten. Het hotel biedt kamers met gratis WiFi, airconditioning en een flatscreentelevisie. De reservatie en de kosten van het verblijf voor donderdagavond 4 april worden verzorgd en gefinancierd door Trespa en Triflex voor iedereen die aan het architecturaal event deelneemt. Indien er deelnemers van de gelegenheid gebruik willen maken om hun verblijf in Barcelona te verlengen, dienen zij dat aan te geven zodat de hotelkamers beschikbaar blijven tegen een gunstiger tarief.

Tijdens het verblijf in Barcelona hebben wij eveneens het genoegen de maaltijden aan te bieden. Wij nemen deze gelegenheid om met u de typisch Catalaanse gerechten te ontdekken.

District 22@

Architectuur

De stad Barcelona heeft, in haar duidelijke doel om een basis te leggen voor haar toekomst als ‘knowledge industry’, de creatie van een wijk geïnitieerd die volledig opgedragen is aan de oprichting van bedrijven actief in informatie, communicatie, research, vorming en inbeelding.

Dit nieuwe district werd langzaam maar zeker de economische motor voor Barcelona en Catalonië en is gedoopt tot “Poble nou” (het nieuwe dorp), die haar toenemende belangrijkheid uitdrukt door een leidraad van constante vernieuwing. Tijdens de 19de eeuw was “Poble Nou” Spanje’s belangrijkste gebied voor de textielindustrie en stond het gebied bekend als het Manchester van Catalonië. Dit district werd recentelijk herdoopt tot de naam “District 22@”. District 22@ is vandaag de dag - als gevolg van haar unieke geschiedenis - een mix van zones en structuren die tot stand zijn gebracht om aan een veelvoud van toepassingen tegemoet te komen. Dankzij een zeer breed pallet van verschillende materialen en een vlotte architectuur is dit district uitgegroeid tot een stedelijk landschap waarin nieuwe, indrukwekkende gebouwen geïntegreerd worden.

Tijdens het verblijf in Barcelona bieden Trespa en Triflex u de unieke gelegenheid om dit toonaangevende district te ontdekken met de fiets, onder begeleiding van een professionele gids. De volgende indrukwekkende gebouwen zullen de revue passeren:

  • Torre Agbar (J. Nouvel)
  • Parc Pueblo Nuevo (J. Nouvel)
  • Torre Diagonal Zero Zero (E. Massip)
  • Museu de Disseny HUB (O. Bohigas)
  • Vidrafoc (Trespa)
  • Media-Tic (E. Ruiz-Geli)
  • Forum (Herzog & De Meuron)
  • Gas Natural Headquarters (Miralles / Tagliabue)

Aanmelden

Wij kijken er ontzettend naar uit om het gezelschap van architecten te verwelkomen in deze stad van de toekomst. Wilt u hier deel van uitmaken bevestig dan uw deelname via onderstaande knop.

Ja, ik wil mee

Planning en organisatie

Triflex en Trespa stellen u bij deze enkele mogelijkheden voor met betrekking tot heen- en terugvluchten naar en van Barcelona. Vanwege het geboden programma zijn de vluchtmogelijkheden en luchthavens beperkt.

We wensen te benadrukken dat het louter om voorstellen gaat die u ter informatie worden aangeboden als extra service. De vliegtuigtickets dienen door uzelf geboekt en gefinancierd te worden. Gelieve er wel rekening mee te houden dat de luchthavens van vertrek en aankomst kunnen verschillen afhankelijk van uw keuze voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij. Donderdag 4 april worden wij om 10.00 uur in het Trespa Design Centre verwacht. Voor de deelnemers aan het programma is het enige verzoek een vlucht te vinden die dit hen toelaat. 

Voor alle deelnemers die donderdagochtend arriveren geldt dat u op de luchthaven wordt opgevangen door uw relatie van Trespa of Triflex. Vervolgens zullen we gezamenlijk naar het Trespa Design Centre vertrekken. De activiteiten die door Trespa en Triflex georganiseerd worden duren tot en met vrijdag 5 april circa 16.00 uur.

vluchtopties

Belangrijke adressen en contacten

Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens van het Hotel waar we verblijven en het Trespa Design Centre dat we de eerste dag bezoeken. Ook de contactgegevens van de contactpersonen van zowel Trespa als Triflex zijn voor u bijgevoegd. Zij zullen u begeleiden tijdens het verblijf in Barcelona en kunnen uw eventuele vragen beantwoorden. Schroom dan ook niet om te bellen mocht u over een en ander verduidelijking wensen.

 
Hotel Catalonia
Hotel Catalonia Born
Rec Comtal, 16-18,
08003 Barcelona
tel: +34 93 268 86 00
Trespa Design Center
Trespa Design Centre
Carrer de la Ribera 5
08003 Barcelona
Tel: +34 932 95.41.93
Emy Kok
Hans van Loosbroek
Ilona Rietveld
Remon Bakker
Emy Kok 
Architectenadviseur (Triflex)
T: +31 (0)38 460 20 50
M: +31 (0)6 108 223 11
Hans van Loosbroek 
Rayonmanager Zuid (Triflex)
T: +31 (0)38 460 20 50
M: +31 (0)6 511 418 43
Ilona Rietveld 
Accountmanager Façade (Trespa)
T: + 31 (0)495 458 425
M: +31 (0)6 469 499 53
Remon Bakker 
Accountmanager Façade (Trespa)
T: +31 (0)495 458 355
M: +31 (0)6 123 667 11