?

Gaat u mee naar Pampus?

Triflex applicateursdag 2018
Meer weten?

Triflex vaart naar Pampus en u bent uitgenodigd om daar samen met ons aan te leggen!

Dit jaar organiseren wij de Triflex applicateursdag, een informeel relatie-event voor Triflex applicateurs uit heel Nederland. Het event zal plaatsvinden op het forteiland Pampus op donderdag 27 september. Save the date en meld u alvast aan!

Aanmelden
fort pampus triflex
1/7
Thumbnail
2/7
pampus triflex
3/7
Thumbnail
4/7
Thumbnail
5/7
Thumbnail
6/7
Thumbnail
7/7
Pampus

Wat kunt u verwachten?

Zonder al te veel te verklappen kunnen wij u vertellen dat u een ontzettend leuk programma te wachten staat! Rond 14.00 uur wordt u verwacht in Muiden, waar de boot u om 14.15 uur naar het forteiland brengt. Wanneer u voet aan wal zet zal u door ons ontvangen worden, uiteraard met een kopje koffie of thee. Nog voor de avond zullen we gezamenlijk het eiland ontdekken. Vervolgens kan er lekker gegeten worden. Een hapje, een drankje en goede muziek zullen deze dag afsluiten. Om 21.00 uur vaart de boot weer terug naar het vasteland.

Programma

14.00 - 14.15 Verzamelen in Muiden

14.15 - 15.00 Overtocht Muiden - Pampus

15.00 - 15.30 Welkom en koffie

15.30 - 17.00 Middagprogramma

17.30 - 21.00 Diner en borrel

21.00 - 21.30 Overtocht Pampus - Muiden*

*Voor uitzonderlijke gevallen hebben wij een boot beschikbaar staan om eventueel op een ander tijdstip over te varen. Indien dit noodzakelijk is, neemt u dan alstublieft tijdig contact met ons op.
pampus triflex

Over forteiland Pampus

Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Om een aanval vanaf het IJ af te weren, besloot men een fort in het IJmeer te bouwen. Dit gebeurde ter hoogte van de zandbank “Pampus”. Hoewel Pampus in opdracht van het Ministerie van Oorlog werd gebouwd werd het nooit voor enige oorlogshandeling gebruikt. Het fort werd in de Eerste Wereldoorlog bemand en in vredestijd woonde enkel de fortwachter op het eiland. Forteiland Pampus werd gesloten in 1933.

In de Hongerwinter (1944-1945) was het erg koud en vroor het hard, waardoor het eiland over het ijs bereikbaar was. Al eerder hadden de Duitsers het metaal van het eiland verwijderd voor hun industrie en in 1944 haalde de Amsterdamse bevolking het hout eruit om zich warm te stoken. Het fort raakte hierdoor in verval. In de 1962 werd het eiland een tijdje bezet door studenten. Het resultaat hiervan zie je terug in de vele slogans en muurschilderingen die werden nagelaten.

Eind jaren ’80 besloten 5 Muiders dat het verval moest stoppen. Zij richtten de Stichting Forteiland Pampus op. Met man en macht werd het fort bevrijd van afval, puin en begroeiing. Pampus is inmiddels uitgegroeid tot een echte toeristische attractie en wordt nu jaarlijks bezocht door vele toeristen.

triflex

Wist u dat...

De 750 m² metende betonvloer van het fort werd afgedicht met Triflex? Ook de helling langs het eiland is met cement afgedicht, waarna scheuroverbruggende Triflex bekleding werd aangebracht. Triflex producten zijn onder meer ook toegepast bij de koepels, de dilatatievoegen in de koepels en de afdekking van de toegangsbrug.

Aanmelden

We hopen u 27 september te mogen ontvangen. Ook uw partner is van harte welkom.

Kunt u ook niet wachten om met ons uit te varen? Meld u dan nu aan.

Aanmelden

Parkeren in Muiden

Parkeren in Muiden

Wij adviseren te parkeren op de grote, gratis parkeerplaatsen aan de rand van Muiden. Vanaf deze parkeerplaatsen is het 10 minuten wandelen naar de vertrekplaats van de boot naar Pampus.

  • P Maxisweg (10 minuten wandelen) - Gratis parkeren

Zie plattegrond. Volg vanaf hier te voet de groene bordjes “Pampus Veerdienst”

  • P Mariahoeveweg (10 minuten wandelen) - Gratis parkeren

Zie plattegrond. Volg vanaf hier te voet de groene bordjes “Pampus Veerdienst”

  •  Centrum van Muiden (1-5 minuten wandelen) - Betaald parkeren

Parkeerplaatsen in het centrum van Muiden zijn schaars en grotendeels gereserveerd voor vergunninghouders. Parkeerplaatsen voor bezoekers vindt u onder andere aan de Herengracht, Ton Kootsingel en op het Vestingplein. Tarief: ca. € 2,40 per uur of € 21,60 per dag, te betalen per PIN, VISA, Mastercard of parkeer app.

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is Weesp, daar stopt ook Connexxion bus 110 (Bussum) naar Muiden. Op het nieuwe P+R-terrein bij de A1 afslag 3, ca. 2km buiten Muiden, stoppen ook bussen van en naar Amsterdam, Almere, Schiphol-Oost en Blaricum. Vanaf dit P&R terrein vertrekt iedere 30-60 minuten een bus naar het centrum van Muiden.

Let op!
- Vanwege werkzaamheden aan de A1 in 2017 is de aanrijroute naar Muiden veranderd.
Google Maps is up to date, andere navigatiesystemen niet altijd.
- parkeer NIET op P+R Muiden, deze parkeerplaats bevindt zich 2km buiten Muiden.