?
21.06.2022

Xchange Podcast #5 – Sebastiaan Jansen

Na interessante en uiteenlopende gesprekken in seizoen 1 van de Triflex Xchange Ideas podcast, is het nu tijd voor seizoen 2! In dit seizoen gaat Emy Kok, Architecten Specialist van Triflex, het gesprek aan met marktbepalende professionals die kennis, inspiratie en hun uitgesproken mening durven te geven en delen. In deze eerste aflevering: Sebastiaan Jansen.

1/1

Tijd voor seizoen 2, aflevering 1! In deze podcast spreekt Emy Kok met Sebastiaan Jansen. Architect, partner en creatief directeur bij KOW Architecten - Den Haag & Eindhoven. Samen bespreken zij diverse onderwerpen rondom ‘inzicht op het behouden van vastgoed’ en ‘vernieuwbouw’. Daarnaast snijden zij een aantal onderdelen aan, die voor architecten essentieel zijn tijdens het ontwerpproces om vastgoed te voorzien van een zo lang mogelijke levensduur.

Balans vinden tussen mensen en natuur

KOW richt zich op verschillende sectoren: van hotels tot scholen en van winkelcentrums tot woningbouw. Hun doel? In alle projecten mensen terugbrengen naar de natuur. Een inspirerend voorbeeld hiervan is één van de uitgevoerde schoolprojecten, waarbij een lokaal wit was geverfd en het andere lokaal ingericht werd met houten elementen. Het resultaat? In de houten omgeving was de hartslag van de kinderen 3000 hartslagen per dag minder. Het bewijs dat een natuurlijke omgeving veel fysiologische voordelen kan opleveren.

Hoe kunnen we de mens en natuur centraal zetten in de ontwerpfase? En hoe kan je als architect rekening houden dat de constructie over 30 jaar een andere functie krijgt? Dit hoor je allemaal in de nieuwe Triflex Xchange Ideas podcast.

‘Renovatie is als een cadeautje’

Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van renovatie? En wat zijn de eerste stappen in het renovatieproces? Volgens Sebastiaan is renovatie vaak een leuke ontdekkingstocht, die je met elkaar aangaat.

‘Met renovatie kom je vaak leuke cadeautjes tegen van het huidige gebouw, die je weer goed kunt gebruiken als architect’

Bellen met expert Richard Kuiper

Een terugkomend onderdeel van de Xchange Ideas Podcast is het telefoongesprek met een expert die op een andere manier verbonden is met het thema. Deze keer belt Emy met Richard Kuiper, Sr. Asset Manager bij Orange Investment Managers B.V. Een organisatie met een focus op beleggen in en onderhouden van vastgoed. Emy en Richard nemen samen een aantal boeiende vragen door, zoals: wordt er door architecten eigenlijk wel genoeg rekening gehouden met de lange levensduur van constructies? En in hoeverre speelt kleurgebruik een rol?

Resultaat: een bijzonder gesprek, waarin onderhoud en renovatie van vastgoed nét weer even vanuit een ander perspectief wordt bekeken

Wil je precies weten wat er welke seconde gebeurt?
  • 00:00 Introductie Sebastiaan Jansen en KOW Architecten
  • 06:41 Vastgoed behoud en vernieuwbouw
  • 12:10 Trends en ontwikkelingen
  • 18:10 Expert van buiten; Richard Kuiper
  • 28:30 Levensduur en uitdagingen
  • 33:14 Vernieuwbouw
  • 38:07 Inspiratietip
  • 39:28 Xchange Poll
  • 43:37 Dankwoord en 'in de volgende aflevering'
Luister mee 

In het komende seizoen van de Triflex Xchange Ideas podcast schuiven er natuurlijk nog meer interessante vakspecialisten aan. In aflevering 2 spreken we bijvoorbeeld met Henk Jan Tigelaar van Rooftop Revolution. Waar we het met hem over gaan hebben? De rol van groendaken binnen de architectuur. Wil jij deze aflevering niet mislopen? Houd dan vooral onze socials in de gaten!

Je vindt onze podcasts op Xchange Ideas en ook op de welbekende kanalen zoals Spotify, Google Podcasts, Apple en Amazon. Heb je een vraag of wil je ook gastspreker zijn? Neem gerust contact met ons op.

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Triflex.