?
22.08.2022

Rekentool voor multifunctionele daken

Een dak als kunstobject, om op te recreëren of te parkeren, om energie mee te winnen of om water op te beheren: de afgelopen 20 jaar heeft het dak veel extra functies gekregen. En waarom ook niet? De ruimte is er en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Als partner van Nationaal DakenPlan, is ons gezamenlijke doel om mensen meer bewust te maken van het potentieel van multifunctionele daken. Samen met Nationaal DakenPlan werken we aan een beter gebruik van daken. Multifunctionele daken bieden veel mogelijkheden en voordelen, maar hoe zit het met de financiële aspecten?

1/1

Financiële kant van multifunctionele daken

De aanleg van een multifunctioneel dak vraagt om een belangrijk investeringsbesluit. Daarom brengt Nationaal Dakenplan in kaart waar de kansen en uitdagingen liggen voor de financiering van multifunctionele daken. Hier komt belangrijke en waardevolle informatie uit, wat het weer eenvoudiger maakt om de financiering van een multifunctioneel dak rond kan krijgen. 

Naast de initiatieven van Nationaal Dakenplan is er ook een rekentool ontwikkeld door Arcadis, de gemeente Rotterdam en LIFE@Urban Roofs. Deze tool helpt om een goed besluit te kunnen nemen en om de kosten en maatschappelijke waarden inzichtelijk te maken. De tool versnelt de zoektocht naar de gouden combinatie voor elk dak én presenteert een business case waardoor het eenvoudiger wordt de financiering van multifunctionele daken rond te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan effecten op gezondheid, biodiversiteit, waterberging of energieopwekking. Maar bovenal: met behulp van deze tool kan uw dak bijdragen aan een prettige werk- en leefomgeving in de stad.

Eenvoudig in gebruik

De tool bestaat uit drie stappen en is in te vullen in 15-20 minuten. Benieuwd wat de gouden combinatie is op uw dak?

Bekijk hier de tool:

En hier het Onderbouwingsrapport:

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN