?
13.07.2020

Veilige en duidelijke parkeerplaatsen

In parkeergarages door heel Nederland zie je naast de standaard parkeerplekken een grote diversiteit aan speciale parkeerplekken ontstaan. Te denken aan de parkeerplekken voor het opladen van de elektrische auto, fietsparkeerplekken, extra brede plekken voor gezinnen en parkeerplekken voor zwangere vrouwen. 

Parkeerplaats mindervalide Triflex


Een belangrijke parkeerlocatie is echter weggelegd voor de mindervaliden, zij hebben de mogelijkheid om op brede plekken te parkeren dichtbij de (loop-)uitgang.Voor deze doelgroep zijn er een paar belangrijke aandachtspunten, de parkeerplek moet duidelijk gemarkeerd zijn zodat voor iedereen zichtbaar is dat deze plekken zijn gereserveerd.

Een bord en duidelijke belijning is minimaal geëist, maar een helder blauwe kleur op de vloer is hierin ook bij uitstek geschikt, vaak voorzien van een wit symbool. Daarnaast is voldoende antislip noodzakelijk is, veiligheid staat hierin voorop.

De oplossingen van Triflex lenen zich bij uitstek voor het duidelijk markeren en antislip maken van deze parkeerplekken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op