07.10.2020

Veilig en esthetisch: nieuwe fietsstrook voor Gemeente Spijkenisse

Het fietsverkeer is sterk toegenomen en veiligheid is daardoor een steeds belangrijker onderwerp geworden. Steeds vaker krijgt een weggedeelte een opvallende kleur om de aandacht van een automobilist te trekken. 

1/2
2/2

In Gemeente Spijkenisse werd een veilige oxiderode fietsstrook aangebracht, middels een duurzame PMMA-coating. Bij het aanleggen van een nieuwe fietsstrook stond de veiligheid van de fietsers centraal. Er is gekozen voor een contrasterende kleur, om een duidelijk onderscheid te maken tussen de weg en de fietsstrook. Een duurzaam project waar veiligheid en esthetiek samenkomen.

Duurzaam en voldoende antislip
De verspuitbare Triflex-coating wordt op grote schaal voor dergelijke toepassingen ingezet. Bij deze vorm van oppervlaktecoating draait het allemaal om duurzaamheid en stroefheid. Het product is geschikt als coating op fietspaden en kruisingsoppervlakken, in situaties waarbij de coating zwaar wordt belast en waar een hoge slijtvastheid vereist is. De uithardingstijd is minimaal, zodat de weg snel weer vrijgegeven kan worden voor het verkeer. Triflex is specialist in PMMA/koudplasten en levert optimum in consistente kwaliteit dat zich uit in verwerking en resultaat. 
 

Strakke en nette afwerking
Voordat de applicatie van start kon gaan, diende er rekening te worden gehouden met een aantal eisen. Essentieel was een strakke afwerking, een juiste laagdikte en voldoende stroefheid. Alvorens de verwerkers aan de slag konden gaan, diende er een aantal testapplicaties op locatie uitgevoerd te worden. Hierna maakten zij een start met het creëren van de fietsstroken met Triflex.

De applicateur heeft met haar vakmanschap en zorgvuldigheid, zeer fraai en kwalitatief werk geleverd. Het materiaal en de applicatiemethode leveren een strakke en nette afwerking op en door de ingemengde korrel is de juiste stroefheid gewaarborgd

Meer weten over onze oplossingen voor wegen en infra of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of via het contactformulier. We helpen u graag verder. 

Neem vrijblijvend contact op