?
14.10.2020

Parkeergarage Buitenhaven weer langdurig beschermd

In parkeergarage Buitenhaven ontstond er scheurvorming in de druklaag van het parkeerdek. Hierdoor werd de kans op lekkage steeds groter en zou er, met alle gevolgen van dien, water en chloriden intreden in de constructie. De wens van de opdrachtgever was om het topdek te voorzien van een duurzame coating die voldoende scheuroverbruggend is en daarmee de constructie een langdurige bescherming te geven. 

Parkeergarage buitenhaven kampen triflex
1/3
Parkeergarage Buitenhaven Kampen triflex
2/3
Parkeergarage Buitenhaven Kampen triflex
3/3

Blom Flooring Systems heeft veel ervaring met het aanbrengen van Triflex systemen in de parkeersector en was dan ook de aangewezen applicateur voor dit project. Er is gekozen voor een volledig gewapend, scheuroverbruggend afdichtingssysteem die uitermate geschikt zijn voor parkeerdaken en hellingbanen die een verhoogd risico op scheurvorming hebben.


Oplossing voldoet aan iedere eis

Het systeem is volkomen naadloos en waterdicht. Het beschermt parkeergebouwen tegen de meest extreme weersomstandigheden. Dit maakt het systeem tot een kwalitatief duurzame oplossing die aan alle eisen voldoet. Door de snelle uitharding van het systeem wordt de overlast ook nog eens tot een minimum beperkt. Robert van Riel (rayonmanager bij Triflex) vertelt: ‘De gemeente is niet over een nacht ijs gegaan om een beslissing te nemen over een geschikte oplossing. Er zijn aanvankelijk twee proefstroken aangebracht, om te beoordelen of dit systeem de juiste oplossing is. Hierdoor én door de vele garanties is uiteindelijk de keuze op Triflex gevallen.’


Kwalitatief duurzaam parkeerdek

Als eerste is het dek zoveel mogelijk vrijgemaakt van details, zoals reflectorpaaltjes en biggenruggen. Daarna is het dek aangestraald, zodat er een goede aanhechting gerealiseerd kon worden. Vervolgens is het dek voorzien van een primer, waarop het volledig gewapend en scheuroverbruggend membraan is aangebracht. Deze is weer voorzien van een slijtlaag die ingestrooid is met de gewenste antislip korrel. Tot slot werd de gewenste finish kleur met daaroverheen de belijningen aangebracht. Het resultaat is een kwalitatief duurzaam parkeerdek dat weer voor jaren beschermd is tegen externe invloeden.

Meer weten over onze oplossingen voor parkeergarages of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen