17.03.2021

Parkeerdek supermarkt in Delft weer langdurig beschermd

Het bestaande coatingsysteem van het parkeerdek boven een supermarkt in Delft, vertoonde scheurvorming en onthechting. Gevolg? Een hevige lekkage. De wens van de opdrachtgever was om het topdek te voorzien van een uiterst duurzame coating die voldoende scheuroverbruggend is en daarmee de constructie langdurige beschermd. Omdat het parkeerdek boven een supermarkt is gesitueerd, diende de afwerking tevens bestand te zijn tegen de puntbelasting van winkelwagens.

1/2
2/2

NVT Onderhoudsgroep is een landelijk opererende aannemer van projecten op het gebied van vastgoedonderhoud, betonrenovatie, energetisch renoveren en kunststofvloeren. De deskundige firma was dan ook de aangewezen applicateur voor dit uitdagende project. 


Er is gekozen voor een volledig gewapend, scheuroverbruggend afdichtingssysteem dat uitermate geschikt zijn voor parkeerdaken en hellingbanen die een verhoogd risico op scheurvorming hebben. Het systeem is volkomen naadloos en waterdicht. Het beschermt parkeergebouwen tegen de meest extreme weersomstandigheden. Dit maakt het systeem tot een kwalitatief duurzame oplossing die aan alle eisen voldoet. Door de snelle uitharding van het systeem wordt de overlast ook nog eens tot een minimum beperkt.

 

Een duurzaam en waterdicht parkeerdek
Het project diende in de koudere maanden van het jaar te worden uitgevoerd, waardoor een systeem op basis van PMMA zeer goed toepasbaar is. Als eerst is het dek zo veel mogelijk vrijgemaakt van details, waarna de bestaande afwerking is gesloopt tot op de gezonde betonnen ondergrond. Vervolgens is de extreme scheurvorming gerepareerd, waarna het dek werd aangestraald, zodat er een goede aanhechting gerealiseerd kon worden. Daarna is het dek voorzien van een primer, waarop het volledig gewapend en scheuroverbruggend membraan is aangebracht. Deze is weer voorzien van een slijtlaag die ingestrooid is met de gewenste antislip korrel. Tot slot werd de gewenste finish kleur met daaroverheen de belijningen aangebracht. Het resultaat is een kwalitatief duurzaam en waterdicht parkeerdek dat weer voor jaren beschermd is tegen externe invloeden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN