19.09.2018

Triflex nieuwe partner Green Deal Groene Daken

Tijdens het seminar ‘Groenblauwe daken voor een leefbare stad’ op 19 september, ondertekende Triflex, als een van de nieuwe partners, de ambities van de Green Deal Groene Daken. Triflex verbindt zich aan het landelijke platform Uitvoering Green Deal Groene Daken, wat zich sterk maakt voor het ontginnen van het daklandschap in Nederland voor multifunctioneel gebruik.

Foto: Jan Willem Houweling - In the Picture

Met de twee nieuwe partners komt het aantal organisaties dat zich samen inzet voor betere en meer groene daken op 37. Tijdens het seminar ‘Groenblauwe daken voor een leefbare stad’ in de Europese Green Capital Nijmegen ondertekenden collega’s Raymond Middelkamp en Simon Zwart, namens Triflex de ambities. 

Samenwerking

Voorzitter Green Deal Groene Daken Egbert Roozen en tevens directeur Brancheorganisatie VHG leidde de ondertekening in. “Ik ben blij weer twee mooie partners bij de Green Deal Groene Daken te mogen verwelkomen”, zegt Egbert Roozen, voorzitter Green Deal Groene Daken. “Hiermee is onze coalitie gegroeid naar 37 partijen afkomstig uit overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Samen werken we vanuit verschillende werksporen aan de realisatie van nog meer groene daken, waarmee we een antwoord hebben op de grote uitdaging van vergroenen en verdichten in het bestaande stedelijke gebied.”

Triflex’ ondoordringbare afdichtingen

Met de ondoordringbare afdichting van het dak voorkomt Triflex lekkage en waterschade. Opstanden, doorvoeren, veiligheidsankers, lichtkoepels en rookgasafvoeren maken wij duurzaam wortelwerend en waterdicht. Raymond Middelkamp, Business Development Manager Daken en Dakdetails: “Innovatie en vernieuwing, wat een bijdrage levert aan een duurzamere wereld, zijn kenmerken die voor Triflex hoog in het vaandel staan. Dit is een belangrijke reden voor Triflex om zich aan te sluiten bij de Green Deal, omdat zij dit stimuleren. Met de innovatieve dakoplossingen levert Triflex graag een bijdrage aan o.a. groendaken.”
 

De Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken 

Binnen de Green Deal Groene Daken werken bedrijven, gemeenten, waterschappen, financiële partijen en kennisinstellingen samen om de duurzame voordelen van groene daken beter te benutten. De partners ontwikkelen succesvolle routes voor opschaling, zoals belastingvoordelen, betere gebouwlabels en korting op hypotheekrente. We willen voorjaar 2019 door als onafhankelijk landelijk platform multifunctionele daken.

Informatie

Wilt u meer informatie over groendaken, de Green Deal of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 38 460 2050 of info@triflex.nl. Ook kunt u voor meer informatie onze whitepaper ‘Gekleurde en multifunctionele daken’ downloaden.