06.04.2021

5 x inspirerende openbare ruimtes

In de COVID-periode is men steeds meer gebruik gaan maken van openbare ruimtes vlakbij huis. Te denken aan stadsparken, bossen, muziektenten en (speel)pleinen. Laat u inspireren om de buitenlucht in te gaan en wandel mee door diverse referenties waar Triflex een bijdrage aan mocht leveren.

1. Muziektent Plantagepark
In het Plantagepark in Harderwijk is een muziektent gebouwd. Een verrijkend podium voor de stad, waar men bijeen kan komen om te ontspannen, naar muziek te luisteren of optredens te geven. De cirkelvormige koepel is een ontwerp van de Arnhemse architect Fred Kapelle. Met respect voor de historie is de authentieke uitstraling in zijn geheel behouden gebleven.

2. Straatkleed
In de Henrick Keiserstraat in Amsterdam werd een ‘straatkleed’ ontworpen. Op het eerste gezicht lijkt het kunstwerk een kleed met klassieke motieven, maar wie beter kijkt, ziet dat de grafische vormen het verhaal vertellen van de buurt en haar geschiedenis. Het eindresultaat mag er wezen: een prachtig straatkleed gemaakt met duurzame Triflex-producten.
 

3. Blauwe tribunes UT Enschede
Het Hogekampplein op de Universiteit Twente is een open ruimte voor studenten, ontworpen om samen te komen, te sporten en evenementen te organiseren. Op dit plein zijn er afgelopen lente gloednieuwe tribunetrappen geplaatst, die duurzaam beschermd zijn met een hemelsblauwe Triflex-coating. De twee blauwe tribunes maken het mogelijk tijdens de pauzes lekker op te zitten, overzicht te hebben op het uitgestrekte plein of om op te studeren.

4. Yalp Memo
Op het Eendenplein in Den Haag is een educatief speeltoestel gerealiseerd met de duurzame producten van Triflex. Het Yalp Memo speeltoestel bevat quizvragen, rekensommen en een alfabetspel. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs samen te werken.
 

5. Koepeldak symbool voor culturen
Een houten spantenconstructie vormt de basis van de ellipsvorm van het dak van dit horeca paviljoen aan het Mercatorplein in Amsterdam. Drie daklichten komen vanuit dit dakvlak omhoog. Het ontwerp van SeARCH Architecten symboliseert de rijkdom aan culturen in De Baarsjes. Het opvallende rode dak is duurzaam waterdicht gemaakt en voorzien van een glad en naadloos oppervlak. Het paviljoen staat bekend als hotspot in Amsterdam.

Plekken in de buitenlucht
Voor plekken in de buitenlucht zoals het wegdek, zebrapaden en terrassen, biedt Triflex ook verschillende oplossingen. Tactiele markeringen en het gebruik van felle kleuren zorgen ervoor dat ook blinden en slechtzienden hun weg rondom uw zorginstelling kunnen vinden. Ook op buitengebied kan er een antislip coating aangebracht worden om ervoor te zorgen dat niemand uitglijdt. Verder zorgen luminicerende markeringen, ook wel lichtgevende markeringen, ervoor dat een zebrapad of vluchtroute ’s nachts goed zichtbaar is. 
 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN

Gerelateerd nieuws