Lekkages verholpen bij farmaceutisch bedrijf

Bij een farmaceutisch bedrijf in Nederland was sprake van lekkage op het dak. Er werd gezocht naar een oplossing om het dak vakkundig te beschermen en de lekkages te verhelpen. Deze oplossing werd gevonden in de producten van Triflex!
Locatie
Nederland
Oplevering
Januari 2023
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
BP Management

De uitdaging

Het pvc-dak vertoonde aanhoudende lekkage. Het was van belang dat deze lekkage verholpen zou worden, omdat in het gebouw medicijnen en vaccins geproduceerd worden. Waterschade zou hier ernstige impact hebben. Daarnaast was het belangrijk dat er veilige zone markeringen werden aangebracht op het dak, zodat het dak veilig kan worden betreed indien nodig.

Het resultaat
1/3
Het resultaat
2/3
Het resultaat
3/3

De oplossing 

De oude pvc-dakbedekking is overlaagd met Triflex ProTect. Triflex ProTect is een scheuroverbruggend afdichtingsysteem, bijzonder geschikt voor onder meer industriële daken en groendaken. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden. Denk aan temperatuurverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Daarnaast is de hechting van Triflex ProTect op pvc optimaal. Dit systeem was dus uitermate geschikt om op dit dak toe te passen.

Het proces

Erkend Triflex applicateur BP Management is met deze klus aan de slag gegaan. Zij hebben de ondergrond voorbehandeld en het Triflex ProTect systeem netjes en zorgvuldig aangebracht. Eerst is een kwart van het dak overlaagd om de lekkage te verhelpen, maar uiteindelijk is besloten om voor zekerheid te kiezen en het gehele dak met Triflex ProTect te overlagen.   

Het resultaat

Het dak is netjes afgewerkt en alle lekkages zijn verholpen. Het laboratorium is weer voor jarenlang beschermd en er zijn geen zorgen meer om het dak. Ook de veilige zones zijn door middel van opvallende rode lijnen aangegeven.  Alle partijen zijn tevreden met het resultaat.