02.05.2023

Doordachte daksystemen met Triflex

Bij daken spelen kleine details een grote rol en daarom heeft Triflex verschillende oplossingen voor het daksegment.

Het is belangrijk dat deze oplossingen op de juiste manier worden aangebracht. Hiervoor hebben we verschillende ‘Triflex Tools’ die hier goed bij kunnen helpen. Deze Triflex Tools zorgen voor gemak, efficiëntie en het gewenste eindresultaat wordt bereikt.

Benieuwd naar onze verschillende dak oplossingen en tools? Lees dan verder!

Witte reflecterende daken (ProSolar)
1/6
ProSolar
2/6
Woningcorporatie Vidomes afgewerkt met ProTect en ProDetail
3/6
Afgewerkt met ProDetail
4/6
Groendaken
5/6
Afgewerkt met ProFibre
6/6

Daksystemen

Daken stellen hoge eisen. Ze staan zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen. Triflex daksystemen geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Zo wordt er afgerekend met lekkage en kostbare waterschade.

 • ProDetail. Dit afdichtingsysteem is geschikt voor technische uitdagingen, zoals complexe constructies en gedetailleerde eisen. Het vloeibare materiaal omsluit elk dakdetail duurzaam als een tweede huid. Ook hoeken, opstanden en andere kritische details worden ondoordringbaar. Hoeken en opstanden kunnen afgewerkt worden mede dankzij de voorgevormde vliezen. 
   
 • ProTect. Dit is scheuroverbruggend afdichtingsysteem, geschikt voor onder andere industriële daken en groendaken. De vaak eenvoudige onderliggende constructie van deze daken staat bloot aan tal van invloeden. Zoals bijvoorbeeld temperatuurverschillen, chemicaliën en wortelgroei. Triflex ProTect biedt hiervoor een goede oplossing.
   
 • ProFibre. Dit is een afdichtinghars voor extra gedetailleerde applicaties en kleine technische voorzieningen op en in het dak. Van bouten en moeren tot kabeldoorvoeren: Triflex ProFibre sluit hermetisch af.
   
 • ProThan. Dit is een waterdicht afdichtingssysteem dat speciaal ontwikkeld is voor platte daken, die een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen garandeert. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt op daken van ziekenhuizen, scholen of verpleeghuizenEen variant, speciaal voor detailleringen is de ProThan Detail.
   
 • ProSolar. Een gebouw draagt indirect bij aan de uitstoot van broeikasgassen en daarmee aan de opwarming van de aarde. Triflex is zich bewust van de huidige ecologische uitdagingen en heeft daarom een reflecterende en efficiënte dakbedekkingsoplossing ontwikkeld: Triflex ProSolar. Weten wat het precies is? Lees hier meer.

Meer weten? https://www.triflex.nl/daken-en-dakdetails

Triflex Tools

Het is belangrijk dat deze systemen op de juiste manier worden aangebracht. Daarom is het van belang dat er gekozen wordt voor een kwalitatieve uitrusting. Triflex biedt de juiste gereedschappen die bijdragen aan het leveren van maatwerk. Goede voorbeelden zijn onze emmers met maatvoering, katalysator schepjes en voorgevormde vliezen. Nieuwsgierig geworden naar onze handige tools? Lees hier meer.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN