Triflex ProThan

Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies. Toch is de afwerking vaak minder eenvoudig, er zijn veel details die afgedicht moeten worden. Door mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf moet de afdichting aan hoge eisen voldoen. Wanneer details zoals ventilatiesystemen, verwarmingsbuizen etc. op daken niet goed afgedicht worden, kan dit de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen. Daarnaast staan dakoppervlakken bloot aan aanzienlijke temperatuursveranderingen en verschillende weersinvloeden en moeten ze mechanisch belastbaar (of beloopbaar) zijn.

Triflex ProThan is een waterdicht daksysteem dat speciaal ontwikkeld is voor het afdichten van platte daken, die een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen garandeert. Triflex ProThan kan bijvoorbeeld worden gebruikt op daken van ziekenhuizen, scholen of verpleeghuizen. Op deze manier worden lekkages voorkomen of gerepareerd. De vloeibare dakafdichting (PUR-hars) wordt koud aangebracht op dakoppervlakken. De hars is binnen twee uur regenbestendig. Er is geen risico op brand op het dak, zoals bij onder andere conventionele bitumen door het gebruik van branders. Het afdichtingssysteem voor platte daken dat in twee lagen wordt aangebracht, heeft een bepaalde flexibiliteit en door het gebruik van Triflex Speciaalvlies biedt het systeem voldoende bescherming om scheurvorming tegen te gaan. Triflex ProThan is dus de ideale afdichting voor platte daken.

1/1

Voordelen

 • Naadloos
 • Waterdampdoorlatend
 • Zeer weersbestendig (UV, IR, etc.) zonder extra beschermingslaag
 • Waterdicht
 • Elastisch en scheuroverbruggend
 • Hoge mechanische weerstand en slijtvast
 • Oplosmiddelvrij
 • Bestand tegen vliegvuur en stralende warmte volgens DIN 13501-5: Broof (t1)
 • Brandgedrag volgens DIN EN 13501-1: Klasse E
 • Europese technische goedkeuring volgens EAD 030350-00-402 (ETAG 005) met CE-markering in de hoogste gebruikscategorieën (W3, M & S, P1 tot P4, S1 tot S4, TL4 en TH4)
 • Voldoet aan de eisen van DIN 18195 deel 4-7 en DIN
1/1

Systeem

Triflex ProThan is een waterdicht afdichtingssysteem dat speciaal ontwikkeld is voor platte daken en een blijvende betrouwbare bescherming van gebouwen garandeert.

Triflex ProThan systeem, standaard

Triflex ProThan is een blijvende betrouwbare bescherming.
Bekijk de technische details

Triflex ProThan aanschaffen

Wilt u Triflex producten kopen? Of heeft u behoefte aan meer informatie over dit product? Vul het contactformulier in, dan helpen wij u verder! 

Contact opnemen

Relevante documenten

Productinformatie
Productinformatie
File

Gerealiseerde oplossingen

Een selectie van onze referenties voor daken en dakdetails

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.