Mobiliteit

Als we over mobiliteit spreken, gaat het om de inrichting van ruimtelijk gebied.
Een ruimtelijk gebied kan gevuld zijn met publieke ruimtes zoals parkeergarages. Om de doorstroming hiervan te bevorderen kunnen kleuren, slijtlagen en belijningen hier een bijdrage aan leveren. Hetzelfde is van belang bij kunstwerken, bruggen, wegen en andere elementen.

parkeerdek ziekenhuis

Wayfinding

Parkeergarages moeten niet alleen veilig zijn, maar gebruikers moeten zich er ook echt veilig voelen. Door het toepassen van de Wayfinding-strategie wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte.  

Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker.

Bij het maken van het planologisch ontwerp en de lay-out van de parkeergarage is het van belang om u zoveel mogelijk te verdiepen in de bezoeker. De routing moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Op deze manier kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij naartoe moet. De plekken voor de uitgangbordjes, voetgangers en auto’s moeten daarom zorgvuldig uitgekozen worden. 

Naast de bewegwijzering met borden zijn ook de markeringen belangrijk voor de verkeersveiligheid. De belijning en pijlen voor de rijroute, looproute en parkeervakken moeten op de juiste plekken worden aangebracht. De loopsuggestiepaden richting voetgangersoversteekplaatsen en markeringen op de wanden moeten tevens niet vergeten worden. 

Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische een functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit.

N381 Wegmarkering Triflex

Duurzame wegmarkeringen

De weg en het verkeer worden steeds complexer. Met het oog op de verkeersveiligheid worden er steeds hogere eisen aan markeringen gesteld. Zo versterkt bijvoorbeeld de ontwikkeling van autonoom rijden de behoefte aan hoogwaardige markeringen. Een merkbare verandering die ook bij wegmarkeringen speelt is het belang van duurzaamheid en verduurzaming. Een zeer duurzame wegmarkeringsvariant, die hier heel goed bij aansluit, is de koudplast.

Lees meer
triflex afwerking

Bruggen en looppaden

Bruggen en looppaden zijn overal in Nederland te vinden. Het stroeve dek met antislip zorgt ervoor de men er veilig overheen kan lopen. Als de brug of het wegdek wat ouder wordt kunnen vervuiling en groene aanslag ervoor zorgen dat deze glad wordt bij natte omstandigheden. Hierdoor kunnen mensen uitglijden, dit wil natuurlijk niemand. Het Triflex WAS systeem zorgt ervoor dat deze delen van de infrastructuur veilig en antislip blijven. Dit systeem is een coating die door een zorgvuldige opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip waarborgt. Het systeem is geschikt voor bestaande en nieuwe houten, betonnen of zelfs stalen dekken. 

Westfield Mall of The Netherlands

De parkeervoorziening van Westfield Mall of The Netherlands is al een geruime tijd toegankelijk en biedt een vrolijk en kleurrijk ontvangst voor de bezoekers! Door kleurgebruik krijgt de parkeergarage haar eigen identiteit en wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte. 

Meer weten over onze oplossingen of benieuwd hoe wij u kunnen helpen?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen