02.07.2024

Het creëren van een groenere leefomgeving

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en milieuvriendelijke bouwpraktijken, staat de bouwsector onder toenemende druk om groene en duurzame oplossingen te integreren. Een transitie waarbij onze vloeibare kunststofharsen een cruciale rol kunnen spelen. We nemen graag onder de loep hoe Triflex-systemen kunnen bijdragen aan duurzame bouwprojecten en wat dit betekent voor de toekomst van stedelijke ontwikkeling.

Energie-efficiëntie met een lange levensduur

Onze afdichtingssystemen dragen bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen. Effectieve afdichting van daken en gevels verbetert namelijk de thermische isolatie ervan, wat resulteert in minder energieverbruik voor verwarming én koeling. Dit vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar helpt ook om energiekosten te verlagen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat een gebouw sneller voldoet aan de steeds strenger wordende energienormen die opgelegd worden.

Deze energie-efficiënte afdichting van gebouwen is bovendien duurzaam. Doordat de constructie beschermd wordt tegen alle invloeden van buitenaf (extreem weer, vocht, damp etc.) verlengen ze ook de levensduur ervan, de systemen gaan zo’n 25 jaar mee. Het gevolg? Minder snel behoefte aan renovatie en een lagere milieubelasting.

De producten van Triflex zijn ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur, wat dus betekent dat ze minder frequent onderhoud en vervanging vereisen. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe materialen en de bijbehorende milieu-impact. Daarnaast zijn Triflex-systemen gemakkelijk te onderhouden, wat de operationele kosten en de belasting op het milieu verlaagt.

Duurzame projecten met oog op de toekomst

Naast de lange levensduur en het energie-efficiënte karakter van de Triflex-producten, willen we ook bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dit doen we onder andere door in te zetten op projecten die in dit kader passen: zo kunnen Triflex ProDetail en Triflex ProTect een oplossing bieden voor de afdichting van groendaken. Daarnaast ontwikkelden we ook een waterdichtingssysteem voor windturbines. Zij zijn vaak onderhevig aan uitzonderlijk hoge belastingen, waardoor een stevige fundering uitermate belangrijk is. Ook wegmarkeringen kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Waar fietsers steeds vaker voorrang krijgen op auto’s is het belangrijk dat zij zich ook zo veilig mogelijk in het verkeer kunnen begeven. Duidelijkheid en veiligheid staan hier steeds voorop.

Triflex STEPS

Met onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid, kunnen bouwers en ontwikkelaars vertrouwen op effectieve en duurzame oplossingen die bijdragen aan een groenere stedelijke omgeving. Onze producten en systemen zijn ontworpen om niet alleen te voldoen aan de huidige normen, maar ook om de toekomstige uitdagingen van stedelijke ontwikkeling aan te gaan. Samen kunnen we bouwen aan zo’n toekomst, waar stedelijke ontwikkeling, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. Op www.triflexsteps.nl, vindt u al onze duurzaamheidsinitiatieven. Welke stappen hebben wij al gezet op het gebied van duurzaamheid? En welke stappen gaan wij nog zetten? Let’s be sustainable together!

Meer informatie over duurzame oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan een kijkje op triflexsteps.nl of neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)38 460 20 50, via info@triflex.nl of via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Gerelateerd nieuws