Galerijophoging volledig vervangen door Triflex

De galerijvloeren van een complex aan de Leliestraat in Doetinchem waren toe aan een renovatie. De galerijvloeren vroegen om een kwalitatief hoogwaardige ophoging met een 100% waterdichte afwerking. Opdrachtgever Sité Woondiensten koos voor Triflex.
Locatie
Doetinchem
Oplevering
December 2020
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
NVT Oost

De uitdaging

Door lekkageproblemen was de oude ophoging niet meer te redden en moest deze gesloopt worden. Aan de onderliggende betonconstructie waren inmiddels ook al schades ontstaan die hersteld moesten worden. De opdrachtgever wenste een waterdichte, voldoende antislip, licht in gewicht en snel weer beloopbare afwerking. Genoeg uitdagingen tijdens dit project dus!

Leliestraat Doetinchem
1/3
Leliestraat Doetinchem
2/3
Leliestraat Doetinchem
3/3

De oplossing

Het Triflex BIS ophogingssysteem met Aquapanel drukverdeelplaat (let op, deze is niet meer verkrijgbaar!) bood de oplossing voor dit project. Dit duurzame systeem werkt isolerend, het verdeelt de druk van bovenaf over de hele oppervlakte en bovendien kan dit systeem gemakkelijk op alle ondergronden aangebracht worden.

Applicateur NVT Oost heeft eerst de bestaande ophoging gesloopt. De onderliggende betonschades zijn vakkundig gesaneerd, hierop zijn afschot isolatieplaten aangebracht met daar overheen een Aquapanel drukverdeelplaat. Deze platen vormen samen het duurzame Triflex BIS systeem. Voor de naadloze afwerking is Triflex BTS-P gebruikt met een fijne korrel.

Het resultaat

De galerijen zijn weer in goede staat en gaan weer jaren mee. De afwerking is antislip en past bij de wensen van de opdrachtgever en de bewoners. Deze zijn dan ook tevreden over het eindresultaat.