Balkons gerenoveerd: hoge instap verleden tijd

De balkons van de Zwolse Arcadiaflat waren verouderd en bovendien voorzien van een hoge instap. De wens van opdrachtgever Woonzorg Nederland was om de balkons van het zorgcomplex te renoveren en meteen ook op te hogen, zodat de hoge instap verdwijnt. Dit was een klus voor Triflex!
Locatie
Zwolle
Oplevering
Mei 2022
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen BV

De uitdaging

De balkons van de flat in Zwolle moesten opgehoogd worden, zodat de hoge instap zou verdwijnen. Daarnaast moest de nieuwe afwerking de onderliggende constructie beschermen en was een esthetische en antislip afwerking gewenst. 

De oplossing

De oplossing voor de renovatie van de flat was het duurzame ophoog- en isolatiesysteem Triflex BIS. Voor het naadloos afdichten van de details was het Triflex BTS-P systeem geschikt.

Het proces

Tissink Specialistische Afdichtingen BV heeft dit project met beide handen aangepakt. Eerst is de ondergrond gereinigd, waarna het Triflex BIS systeem in de goede volgorde is aangebracht. Vervolgens zijn de details afgedicht met Triflex BTS-P. Het proces verliep voorspoedig, er traden geen complicaties op.

Het resultaat

Het project heeft geresulteerd in opgehoogde, waterdichte, antislip balkons die veilig gebruikt kunnen worden door de bewoners en bezoek. Het gewenste resultaat is behaald en de opdrachtgever is zeer tevreden.

Proces
1/3
Resultaat
2/3
Arcadiaflat Zwolle
3/3
Casestudy
File