Witte daken voor distributiecentrum

In het distributiecentrum van een supermarkt is een aangename binnentemperatuur essentieel voor de verse producten, de medewerkers en het voorkomen van hoge koelingskosten. Bij een distributiecentrum van een supermarkt in Beilen liep men tegen het probleem aan dat het ‘s zomers te warm werd, doordat het dak de warmte niet buiten kon houden. Hier moest verandering in komen.
Locatie
Beilen
Oplevering
maart 2022
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen BV

De uitdaging

De ‘oude’, witte PVC dakdekking van het distributiecentrum is in de loop der jaren zwart gekleurd door algen, waardoor de warmte niet meer afgestoten werd. De pvc-afwerkingen zijn twee jaar geleden vervangen door een bitumineuze dakafwerking. Helaas hield ook dit de warmte niet buiten. De uitdaging was dan ook om het dak een afwerking te geven die de warmte ’s zomers buitenhoudt én dat dit dak jarenlang meegaat.

De oplossing

Triflex heeft een uitstekende oplossing voor dit probleem ontwikkeld: het ProSolar systeem. Dit witte, reflecterende systeem voor daken verbetert koelprestaties, verlaagt de energierekening, beschermt het dak en is gemakkelijk in onderhoud. Ideaal voor het vraagstuk van het distributiecentrum in Beilen dus!

Het proces

De opdrachtgever was eerst terughoudend over een nieuw wit dak, maar na enkele metingen die een aanzienlijk verschil in warmte lieten zien en een uitgebreid onderhoudsadvies, was de keuze al snel duidelijk: vrijwel het hele dak moest worden afgewerkt met Triflex ProSolar.

Nadat er besloten is om het hele dak van het distributiecentrum in Beilen af te werken met het duurzame Triflex ProSolar systeem, is applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen BV aan de slag gegaan om dit te realiseren. Deze applicateur was geschikt voor dit project, omdat deze ervaring heeft met het aanbrengen van Triflex ProSolar.

Het resultaat

Uiteindelijk is er 11.000 m2 voorzien van de ProSolar coating van Triflex. De reflecterende werking van dit systeem zorgt ervoor dat de UV-straling teruggekaatst wordt en het gebouw dus niet in komt. Dit resulteert in een aangename binnentemperatuur en een besparing op de koelingskosten, ook in de warme zomers. Kortom: het gewenste resultaat is behaald en de opdrachtgever is tevreden.

Aanbrengen Triflex ProSolar
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5