?

Vier flats aan Urkerweg weer toekomstbestendig

Vier beeldbepalende flats aan de Urkerweg in Emmeloord waren toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. De flats krijgen een all electric concept, wat betekent dat de volledige energievraag elektrisch wordt ingevuld. Duurzaamheid en een lange technische levensduur speelden een grote rol, daar droeg Triflex aan bij.
Locatie
Emmeloord
Oplevering
April 2021
Segment
BTL
Applicateur
Neston Betonconservering B.V.

De uitdaging

Eisen van opdrachtgever Talen Vastgoedonderhoud waren duurzaamheid en een lange technische levensduur. De flats waren toe aan groot onderhoud en moesten verduurzaamd worden voor de komende 50 jaar. Daarnaast moest de uitstraling passen bij de rest van de bebouwing in de Noordoostpolder.

Het resultaat
1/2
Het resultaat
2/2

De oplossing

De constructie onder de tegels van de galerijen is afgedicht met een Triflex ProTect membraan. Dit afdichtingsmembraan, op basis van PMMA, verkleeft zich volledig aan de ondergrond, waarbij alle rand- en gevelaansluitingen, dilataties en detailleringen worden geïntegreerd in het systeem.

De trappen van de flats zijn afgewerkt met het Triflex TSS systeem, 3 laags.
Dit systeem is bestand tegen intensief gebruik. Het systeem is ook op basis van PMMA en kent een hele snelle uitharding, waardoor de overlast voor de aanwezige bewoners tot een minimum wordt beperkt.

 

Het proces

De vier flats zijn achtereenvolgend aangepakt in de renovatie. Triflex was onderdeel van het geheel, dit was bij iedere flat een repeterend proces. Applicateur Neston Betonconservering B.V. heeft de Triflex producten en systemen vakkundig aangebracht.

Het resultaat

Alle vier de flats zijn duurzaam beschermd en toekomstbestendig. Ze kunnen de komende 50 jaar zeker weer vooruit! Zowel de opdrachtgever als de aannemer is tevreden.

Meer weten over dit project? Download de casestudy!