?
11.01.2022

Unieke gele rolbrug met een gewaarborgde veiligheid

In Roosendaal is onlangs een knalgele rolbrug geplaatst van maar liefst 29 meter lang en vier meter breed. De opdrachtgever wenste een systeem met de juiste stroefheid en een fraaie uitstraling. Applicateur Gacon heeft deze brug volledig gestraald en daarna voorzien van een duurzame en naadloze antislipafwerking, speciaal voor onder andere stalen brugdekdelen.

Foto: Gacon
1/1

Triflex' architectenadviseur Emy Kok aan het woord: ‘De uitdaging zat hem onder andere in de kleur van de brug. Een goede slijtlaag is een vereiste om voetgangers en fietsers veilig over de brug te laten gaan. We zijn op zoek gegaan naar een instrooiing die de veiligheid kan waarborgen en ook technisch toepasbaar haalbaar was. Een gele kleur als afwerking in combinatie met een donkere instrooiing onder de finishlaag kan afbreuk doen aan de gele uitstraling. Zodoende is er gekozen voor een steensoort die van nature een gele kleur heeft. Zo komt de opvallende kleur nog beter tot zijn recht.’ 

Meer dan alleen een oplossing
Er is gekozen voor een Triflex-systeem dat een oplossing biedt dat verder reikt dan alleen het aanbrengen van een coating. Door de zorgvuldige opbouw van het systeem zijn slijtvastheid en antislip gewaarborgd. Het systeem kan zowel op nieuwe als bestaande dekken gebruikt worden en kan op verschillende ondergronden worden aangebracht. Doordat het materiaal wordt ingestrooid maakt het slippen en gladheid vrijwel onmogelijk. Vanwege de slijtvastheid en stroefheid wordt dit systeem vaak toegepast in situaties met (fiets) verkeer, op (metro)perrons en op fietsbruggen. Er is volop keuze uit diverse kleuren en korrelgroottes. De optimale keuze is afhankelijk van de verwachte vervuiling, de gewenste kleur en de benodigde stroefheid van het oppervlak. 

Bijzondere constructie
Kenmerkend aan deze brug is dat deze kan worden opgerold. De brug ligt twee meter boven het water. Kleinere boten kunnen makkelijk onder de brug door, maar voor grotere boten rolt de brug open. Het materiaal en de opvallende gele kleur maakt de brug zeer uniek.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN