Renovatie en isolatie galerijvloeren

In Delft zijn galerijvloeren aan de Krakeelpolderweg gerenoveerd. De vloeren waren verouderd en toe aan vervanging. Met de producten van Triflex zijn de galerijvloeren voorzien van een isolerende en volledig waterdichte vloerafwerking, welke ook nog eens bijdraagt aan de verduurzaming van de onderliggende woningen!
Locatie
Delft
Oplevering
November 2022
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Neston Betonconservering BV

De uitdaging 

De opdrachtgever wilde de galerijvloeren renoveren, en daarbij antislip creëren. Ook was er de wens om de vloeren aanvullend te isoleren. Tijdens de renovatie moesten de galerijen zo veel mogelijk bereikbaar blijven voor de aangrenzende woningen. Daarnaast moest de waterdichting gegarandeerd worden ten behoeve van de onderliggende binnenruimten.

De oude situatie
De oud situatie
1/4
Het resultaat
Het resultaat
2/4
Het resultaat
Het resultaat
3/4
Het resultaat
Het resultaat
4/4

De oplossing

Het Triflex BIS-systeem en het Triflex BTS-P kwartszand fijn systeem boden oplossing voor deze opdracht. Ze voorzien namelijk zowel in het hoogwaardig isoleren van de galerijvloeren en de daaronder liggende binnenruimte, als in het waterdicht maken. Daarnaast wordt ook gezorgd voor voldoende antislip. 

Het proces

Erkend Triflex applicateur Neston Betonconservering BV heeft de systemen vakkundig aangebracht. Neston was een geschikte partij voor deze klus, aangezien zij een goede samenwerking met de hoofdaannemer hebben, en ervaren zijn in het isoleren van vloeren.

Allereerst is de oude vloerafwerking verwijderd. Vervolgens kon het Triflex BIS-systeem worden aangebracht in verschillende lagen; noodlaag, isolatie en drukverdeelplaat. Daarna is het Triflex BTS-P kwartszand fijn systeem aangebracht. Deze bestaat uit een primer, waterdicht membraan, slijtlaag, inzanding en finish. 

Het resultaat

De galerijen zijn mooi en netjes gerenoveerd. Ook zijn de galerijen volledig antislip. Daarnaast heeft de renovatie gezorgd voor beter geïsoleerde woningen, wat de energiekosten van de bewoners zal reduceren. Al met al een mooi eindresultaat en tevreden bewoners en betrokkenen!

Meer informatie? Download de Casestudy!