08.11.2022

Parkeergarage weer duurzaam, veilig en esthetisch

Parkeergarages bij supermarkten zijn van groot belang. De parkeergarage is voor veel winkelend publiek de eerste en laatste plek die ze zien. Om hen met een positief gevoel te laten komen en gaan, zijn veiligheid, overzicht, gebruiksgemak, verlichting en comfort erg belangrijk.  

Zo ook bij de parkeergarage onder de nieuwe Hoogvliet supermarkt. Het was van belang dat de parkeergarage een moderne frisse uitstraling zou hebben, geheel in stijl van Hoogvliet supermarkten. Een mooie uitdaging voor Triflex!

Hoogvliet parkeergarage
1/6
Hoogvliet parkeergarage
2/6
Hoogvliet parkeergarage
3/6
4/6
Hoogvliet parkeergarage
5/6
Hoogvliet parkeergarage
6/6

Proces

Erkende Triflex applicateur MKT is hier mee aan de slag gegaan. Er is gekozen voor het Triflex CPS-C systeem met een dubbele laag primer voor de parkeervloer en voor de hellingbaan is er gekozen voor Triflex DeckFloor 3.

Het CPS-C systeem is slijtvast en daarmee geschikt voor een binnen toepassing die belast wordt door winkelwagens. Ook zorgt dit systeem voor een veilige, ontspannen atmosfeer in een parkeergarage. Dit antislipsysteem is namelijk ontwikkeld volgens de meest recente inzichten in kleur- en lichtontwerp voor openbare ruimtes. Hiermee wordt de juiste sfeer gecreëerd, waardoor een parkeergarage een prettige ontvangstruimte wordt voor winkelend publiek. Daarnaast vereenvoudigt de oriëntatie van gebruikers door het gebruik van kleuren, wat ook de veiligheid verbetert.

Verder is het Deckfloor systeem specifiek ontwikkeld voor het slijtvast en antislip afwerken van hellingbanen, die zwaar mechanisch worden belast, wat het geval is bij een parkeergarage onder een supermarkt.

Resultaat

Belangrijke eisen bij dit project waren slijtvastheid en uitstraling. Het was van belang dat de parkeergarage werd afgewerkt in een bijpassende uitstraling, die goed aansloot bij de winkel. Door het toepassen van bovengenoemde systemen is dit behaald!

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Hoogvliet Beheer
  • Ontwikkelaar: WAVO BV
  • Architect: Houdijk Architecten B.V.
  • Aannemer: Waalbouw
  • Applicateur: Meekelenkamp 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.