20.11.2023

Informatie betreft cyberaanval

PERSBERICHT

Informatie betreft cyberaanval

Doordat er een cyberaanval heeft plaatsgevonden bij een van onze softwareleveranciers, heeft dit helaas ook gevolgen voor Triflex.

Zwolle, 20 november 2023- Als gevolg van een cyberaanval bij een leverancier van ons, hebben wij vernomen dat onbevoegden toegang hebben gekregen tot de online omgeving van hun relaties. Na aanvullende controle is gebleken dat de cybercriminelen ook toegang hebben gekregen tot gegevens van Triflex. Wij betreuren dit ten zeerste. In dit persbericht vertellen we wat dit voor onze relaties betekent. 

Na consultatie en analyse door een externe partij hebben wij vernomen dat derden toegang hebben gehad tot onze online omgeving, waarbij ook privacygevoelige gegevens zijn verkregen. Conform de AVG hebben wij een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als u een relatie bent van Triflex, is het extra belangrijk om nu alert te zijn op phishingmails/smsjes/appjes. Een phisingmail kunt u aan het volgende herkennen:

 - Verdachte links;
- Ongebruikelijke afzenders (om de afzender te kunnen zien kun je op de ‘afzender’ klikken en dan ziet u het mailadres);
- Grammaticale fouten;
- Vragen om persoonlijke informatie.

Als één van bovenstaande punten aan de orde is in een bericht die je ontvangt, kan het al een phishingmail zijn. Open geen bijlagen of klik niet op links als u twijfelt aan de echtheid van de e-mail.

De kans dat we nu meer phishingmails binnenkrijgen, is naar aanleiding van de hack groter geworden. Dus let goed op met mails die u binnenkrijgt. 

Ondanks dat wij zelf geen aanvullende maatregelen hadden kunnen nemen, betreuren wij het zeer dat dit is gebeurd en vragen wij u om waakzaam te zijn op een toename van phishing.

EINDE BERICHT

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Tel: +31 38 460 20 50
E-mail: info@triflex.nl