?
02.08.2022

Esthetisch ontwerp entreevloer Corridor

Almere heeft er weer een mooi stukje openbare ruimte bij!

De entreevloer van de Corridor tussen het winkelcentrum en de parkeergarage was verouderd en toe aan een esthetische renovatie. De Almeerse kunstenaar en ontwerper, Kasper Jongejan is hier mee aan de slag gegaan en heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de entreevloer. De oude vloer is omgetoverd tot een nieuw kunstwerk: een camouflage, gebaseerd op de strakke en hoekige vormen van de gebouwen in het stadshart van Almere.

Het kunstwerk is onderdeel van de Zeegroene Loper, de nieuwe kunstroute die door het centrum van Almere loopt. Daarnaast is het ontwerp gebaseerd op de architectuur van de gebouwen in Almere.

Corridor Almere
Nieuwe vloer
1/2
Oude vloer
2/2

Het proces

In het voortraject heeft Triflex samen met de gemeente Almere, Kasper Jongeman en erkend Triflex verwerker MKT aan tafel gezeten om te kijken hoe dit het beste uitgevoerd kon worden. De uitdaging? De specifieke ideeën van de kunstenaar in praktijk brengen in combinatie met de technische aspecten.

MKT is hiermee aan de slag gegaan. Zij hebben ervaring met complexe ontwerpen en waren ook betrokken bij de oude zwart witte Triflex vloer van vele jaren geleden. Bij dit nieuwe ontwerp waren de technische kwaliteiten van een Triflex systeem, wat wordt aangebracht op een specialistische manier van groot belang.

Omdat er al een oude Triflex afwerking lag kon deze gehandhaafd blijven en worden overlaagd met een nieuwe Triflex BFS, kwartzand fijn (kleuren finish) afwerking. Deze Triflex kunststoffen kunnen namelijk ook na vele jaren onderling weer een homogene verbinding aangaan. Op deze manier wordt het technisch gezien één robuust geheel. Omdat de vloer zich in de open lucht bevindt wordt het blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. Dit systeem is hier volledig tegen bestand en zorgt ervoor dat het ontwerp voor vele jaren alle technische eigenschappen en kleurvastheid behoudt.

Kortom: Almere centrum is in samenwerking met de betrokken partijen weer een stukje mooier en duurzamer gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN