16.05.2022

Esthetisch en veilig fietspad in Katwijk

Leuk feitje; er zijn zo’n 23 miljoen fietsen in Nederland. Nederland is, blijft en wordt steeds meer een fietsland. Met het toenemende fietsverkeer wordt veiligheid meer en meer een belangrijk item. Steeds vaker krijgt een weggedeelte een kleur om de aandacht van een automobilist te trekken en om zo veiligheid te creëren. Bij deze vorm van oppervlaktecoating draait het allemaal om duurzaamheid, uitstraling en stroefheid.

Spuitapplicatie met Triflex Preco Cryl Kaltplastik SP 3K
1/3
Triflex Preco Cryl Kaltplastik SP 3K
2/3
Eindresultaat
3/3

Zo ook bij de Nieuwe Duinweg in Katwijk. Dit is een fietsstraat waar de auto ‘te gast’ is, dus een duurzame, esthetische en slijtvaste coating was hier van belang. Op basis van de eigenschappen is het Triflex Preco Cryl Kaltplastik SP 3K systeem toegepast op een oppervlakte van 848m2. Deze dik vloeibare driecomponentenmassa met een middelfijne korrel op basis van PMMA is een verspuitbare oppervlaktecoating, geschikt voor locaties die zwaar worden belast en die een hoge slijtvastheid nodig hebben. Preco Cryl Kaltplastik SP 3K wordt machinaal verspoten en heeft daarmee het voordeel dat het materiaal sneller en visueel egaler verwerkt kan worden dan bij een handmatige applicatie. Voor dit project is er gekozen voor de Kleur oxiderood RAL 3009, dit is een typische kleur voor een fietsstrook, zorgt voor duidelijkheid én voor een esthetische uitstraling.

Het product geeft dus een fijn gestructureerd oppervlak met goede stroefheid. Door de machinale verwerking werd de materiaalverspilling tot een minimum beperkt en was de verkeersoverlast beperkt doordat het project sneller was voltooid. Dit was ook een belangrijke eis vanuit de opdrachtgever: de weg moest aan het einde van de dag weer toegankelijk zijn voor het verkeer. Doordat het product snel uithardend is en doordat de spuitapplicatie is gebruikt, kon dit behaald worden.

Kortom: een tevreden opdrachtgever en een esthetisch resultaat!

Betrokken partijen:

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN

Gerelateerd nieuws