?
25.10.2021

Xchange Ideas podcast #4 – Femke Feenstra

Femke Feenstra

We zijn alweer aangekomen bij de vierde Xchange Ideas podcast! Het sluitstuk van deze serie. Deze keer luidt het onderwerp: zorggebouwen in de architectuur.

We zien dat het ontwerpen van zorggebouwen belangrijk, bijzonder én heel specifiek werk is. Bij zo’n ontwerp spelen zowel techniek als logistiek een belangrijke rol. Er zijn namelijk vaak veel verschillende functies gehuisvest. Hoe creëer je een functioneel gebouw, vanuit verschillende perspectieven? We gaan erover in gesprek met Femke Feenstra, architect en partner bij Gortemaker Algra Feensta. Ze deelt onder andere haar visie op een belangrijke element voor een zorggebouw: je prettig voelen in een omgeving waar je meestal liever niet wilt zijn. 

De expert aan het woord
De medewerkers binnen een zorggebouw zijn de grootste ervaringsdeskundigen als het gaat om het gebruik. Ze zijn daardoor van belang in het ontwerp. We praten met Ed Paulus, senior projectmanager bij Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Hij richt zich op bouwkundig onderhoud en verbouwingsvraagstukken. We vroegen hem: ‘Wat kan tijdens het ontwerpproces van zorggebouwen door de architect cruciaal van belang zijn voor de toekomst?’ De onderwerpen flexibel bouwen en patiëntenbeleving kwamen vervolgens uitgebreid aan bod! 

Wil je precies weten wat er welke seconde gebeurt?

00:00 Introductie Femke Feenstra en Grotemaker Algra Feenstra (al 101 jaar!)

04:52 Reactiverend ziekenhuis

08:52 Toepassing van het reactiverend ziekenhuis op een gebouw

12:31 Achtergrond van Femke

15:06 Hoofdthema ‘Zorggebouwen in de architectuur’

20:52 Hoe gaan architectuur en zorggebouwen samen?

25:48 Expert van buiten: Ed Paulus

37:03 Het belang van het parkeergebouw en wayfinding

40:51 Samenvatting en afronding

Luister mee 
Wil je weten wat er speelt? Luister dan naar de periodieke Triflex podcast: Xchange Ideas. Je vindt onze podcasts ook op de welbekende kanalen zoals Spotify, Google Podcasts, Apple en Amazon.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Triflex.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN