27.09.2021

Xchange Ideas podcast #2 – Jurgen Reichard

De bouwwereld als renovatie sector
Triflex’ architectenadviseur Emy Kok is benieuwd naar wat er allemaal speelt in de bouwwereld als renovatie sector. Wat is het belang van renoveren? Wat komt er allemaal bij kijken? Ze bespreekt het met specialist Jurgen Reichard, architect bij A3 Architecten. Jurgen houdt zich bezig met een breed scala aan woningbouwprojecten met betrekking tot renovatie en transformatie. Het verlengen van levensduur van gebouwen is een effectieve en duurzame manier. We zien het steeds meer in grote steden. Maar er komen ook veel facetten bij kijken, zoals techniek en gebiedsontwikkeling. Wat zijn de mogelijkheden en moeilijkheden op dit gebied?

Circulair bouwen versus woningtekort
Circulair bouwen is urgent en belangrijk. Maar het woningtekort wellicht urgenter. En moet je focussen op het een of het ander? Emy vroeg het Jurgen. Hoe is het gesteld met de verhouding tussen de opdrachten voor circulair bouwen en het woningtekort? Jurgen vertelt over verschillende projecten waarin circulair bouwen een rol speelde.

Architecten en woningbouwcorporatie 
Projectmanager Arend Vriend, van woningcorporatie Woonstad Rotterdamspreken we over het verschil tussen een architectenbureau en woningbouwcorporatie. Wat is zijn rol als projectmanager en hoe belangrijk is het dat de visie van een woningbouwcorporatie en architect overeen komen? 

Wil je precies weten wat er welke seconde gebeurt?
00:00 Introductie Jurgen 
05:41 Thema; De bouwwereld als renovatiesector
14:00 Stelling; Circulair bouwen of eerst aan de slag met het woningtekort?
17:41 Meer over circulaire bouwmaterialen
26:29 Expert van buiten; Arend Vriend over de samenwerking met een architect
35:49 Expert van buiten; Arend Vriend over energetisch renoveren
40:00 Trends in het renoveren
43:42 Dankwoord en ‘in de volgende aflevering’

Klik hier om de podcast te beluisteren. 

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Triflex.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN