?
09.09.2021

Xchange Ideas podcast #1 – Heleen Buijs

Op onderzoek in de wereld van architectuur
De allereerste Xchange Ideas podcast is een feit! Triflex' architectenadviseur Emy Kok is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit in de wereld van architectuur. Ze gaat het gesprek aan met markt-bepalende professionals die kennis, inspiratie en hun uitgesproken meningen durven te geven en delen. Ze spreekt specialisten over ervaringen en visie op actuele thema’s, zoals architectuur, kleur, mobiliteit en duurzaamheid.

Wayfinding: buiten of binnen de gebaande paden?
Mensen de weg laten vinden in openbare ruimtes, daar draait het om als we het hebben over wayfinding. In de eerste Xchange Ideas podcast spreken we met Heleen Buijs, werkzaam als projectmanager bij Mijksenaar. Een ontwerp- en adviesbureau dat zich specialiseert in wayfinding. Van mensen de weg helpen te vinden op luchthavens, tot aan toeristen de leukste plekken van de stad te laten zien, bij Mijksenaar laten ze je het juiste pad bewandelen. Heleen heeft gewerkt aan veel projecten binnen en buiten Nederland voor opdrachtgevers als de NS, dierentuinen en culturele centra. We gaan in gesprek over mobiliteit, fietsparkeren en de psychologie en het menselijk gedrag dat hierbij komt kijken.

Wil je precies weten wat er welke seconde gebeurt?

00:00 Introductie Heleen Buijs

07:00 Mijksenaar, vakgebied en projecten

09:55 Thema; mobiliteit voor fietsen en fietsparkeren

16:35 Luid de digitale toekomst het einde van bewegwijzering in?

28:20 Verhalen van buiten; Mark Ohm van MVSA over ‘Mall of the Netherlands’

37:20 Parkeergarages en inrichting

42:00 Dankwoord en ‘in de volgende aflevering’

Luister mee 
De komende maanden schuiven er nog veel meer interessante vakspecialisten aan. Een greep uit de onderwerpen die besproken worden:

  • 21 sept: De bouwwereld als renovatiesector. Jurgen Reichard, A3 Architecten
  • 5 okt: Ruimte voor stedenbouw en landschap. Sara van Popta, 19 het Atelier
  • 19 okt: Zorggebouwen in de architectuur. Femke Feenstra. Grotemaker Algra Feenstra

Klik hier om de allereerste Xchange Ideas podcast te beluisteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN