?
27.05.2021

Verouderde balkons constructief herstellen

De Gemeente Utrecht gaat 6400 balkons met stalen liggers preventief onderzoeken op hun draagkracht. Bij dit onderzoek gaat het specifiek om woningen die gebouwd zijn tussen 1850 en 1945. Door veroudering en corrosie kunnen deze stalen liggers onvoldoende draagkracht bezitten. De onveilige balkons zullen constructief moeten worden hersteld en dit kan veel kosten met zich meebrengen voor de woningeigenaren.

1/1

Verroesting en veroudering spelen een grote rol. De levensduur van stalen balken is ongeveer 70 tot 80 jaar. Als de balkons en constructies niet goed worden onderhouden, kunnen deze volgens de gemeente op den duur een groot risico vormen voor de bewoners.

Als het draagvermogen van de balk wordt aangepast kan het balkon gaan vervormen, waardoor de gevels kunnen gaan barsten. De eigenaren van dit soort balkons hebben dit gevaar onlangs ingezien en gemeld bij de gemeente. Naar aanleiding hiervan zijn er inmiddels meerdere balkons verstevigd en veiliger gemaakt.

Om verdere degradatie van de draagkracht te voorkomen, is het van belang dat de stalen liggers niet corroderen. Een goede waterdichting aan de bovenzijde van de balkons is hierbij een belangrijk onderdeel. Om deze oude en gevoelige ondergronden duurzaam waterdicht te maken, biedt Triflex gewapende en scheuroverbruggende systemen.

Een duurzame en gewapende balkonvloer
De gewapende afdichtingssysteem van Triflex zorgen voor een gegarandeerde waterdichtheid. Detailaansluitingen en voegen worden met de membranen weer volledig waterdicht. Hierdoor wordt de levensduur van de egale gietvloer aanzienlijk verlengt. Een bijkomend voordeel is de minimale uithardingstijd, waardoor het mogelijk is om de systemen vrijwel het hele jaar aan te brengen. De constructie wordt beschermd tegen grote, mechanische belastingen én door de vele kleurvariaties kan er eindeloos gecombineerd worden. Zo krijgt de buitenruimte een geheel eigen stijl en eigen identiteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN