Veilige trappen en galerijen in Amsterdam

Eind 2022 vond een prachtige renovatie plaats bij een appartementencomplex in Amsterdam. Er waren wat problemen met de oude vloerafwerking van de trappen en galerijen. De vloeren werden als glad ervaren door de bewoners, en waren erg gevoelig voor vuil. De producten van Triflex boden hiervoor de oplossing!
Locatie
Amsterdam
Oplevering
November 2022
Segment
Balkons, galerijen en terrassen
Applicateur
HKZ Specialisatie BV

De uitdaging

De prefab galerijen van het appartementencomplex in Amsterdam werden als glad ervaren door de bewoners. Ook waren deze ook erg gevoelig voor vuil, doordat er geen vloerafwerking op het beton was aangebracht. Daarnaast hadden de bewoners van het appartementencomplex een specifieke kleurwens en was minimale overlast van belang.

1/4
2/4
3/4
4/4

De oplossing

Voor de galerijen bood het Triflex BAS systeem, variant 3 de oplossing. Dit systeem is uitermate geschikt voor prefab betonnen galerijen om hiermee een duurzame antislip te realiseren. Doordat het systeem geen vuilintreding toelaat, is het tevens goed te onderhouden. Het geïntegreerde R230 systeem zorgt ervoor dat dilataties waterdicht worden afgewerkt, waardoor kitten in de toekomst niet meer nodig is.

Voor de trappen werd het Triflex TSS-systeem gebruikt. Dit systeem heeft goede antislip-eigenschappen en kan tevens zwaar belast worden. Ook dit systeem laat geen vuil toe en is daarmee ook goed te onderhouden. 

Doordat de finishlaag in elke gewenste kleur gemaakt kon worden, past het geheel erg mooi bij het complex, en kon aan de kleurwens worden voldaan.

Er is daarnaast gekozen voor het vrijhouden van de gootzone en de schrobrand van antislip instrooimateriaal, wat ervoor zorgt dat (hemel)water snel afgevoerd wordt.

Door de snelle uitharding van de beide systemen is de overlast voor de bewoners minimaal geweest. Vaak konden de behandelde delen al na 45 minuten weer volledig gebruikt worden.

Het proces

Erkend Triflex applicateur HKZ Specialisatie BV heeft de verschillende Triflex systemen aangebracht. De renovatie heeft in verschillende stappen plaatsgevonden. Allereerst werden de oude vloeren met hoge druk gereinigd, waarna ze geschuurd werden voor een optimale hechting. Toen dat gebeurd was, kon HKZ Specialisatie BV beginnen met het aanbrengen van de Triflex producten. Allereerst zijn de galerijen geprimerd en zijn de dilataties en andere aansluitingen ingewerkt, welke vervolgens zijn opgenomen in het vloerveld. Daarna is het geheel, na het aanbrengen van de slijtlaag en het instrooimateriaal, in de gewenste kleur gefinisht. 

Het resultaat

Vooral de betrokkenheid van de opdrachtgever, de hoofdaannemer, de verwerker én de bewoners heeft ervoor gezorgd dat het eindresultaat prachtig is geworden. Goede communicatie tussen alle partijen en het meedenken van de bewoners in bijvoorbeeld de planning, maakte dat het werk soepel is verlopen. Het gewenste eindresultaat is zeker behaald!