26.07.2022

Van ambachtsschool naar woongebouw

Na bijna 100 jaar van onderwijs, is het nu mogelijk om te wonen in bijvoorbeeld het voormalige technieklokaal of kooklokaal. De Meester is namelijk een unieke transformatie van een voormalige ambachtsschool naar een woongebouw met 178 zowel gerenoveerde - als nieuwbouwappartementen. Extra bijzonder aan dit project: de architect heeft ervoor gezorgd dat met deze bouw het monumentale karakter en uitstraling behouden bleef. Zo zijn veel authentieke kenmerken behouden, zoals de glas in lood ramen, hoge plafonds en de brede gangen.

Triflex mocht hier ook een waardevolle bijdrage aan leveren! De nieuwe appartementen zijn voorzien van nieuwe balkons die middels een stalen constructie aan de gevel zijn geplaatst. De vloer van deze nieuwe balkons bestaat uit Betonplex met een houten onderconstructie. Deze vloervelden en randaansluitingen moesten vervolgens worden voorzien van een duurzame en waterdichte vloerafwerking.

1/4
2/4
3/4
4/4

Proces

Erkend Triflex applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen BV West is hiermee aan de slag gegaan. Er is gekozen voor ProDetail voor de gevelaansluiting en BTS-P antislip voor het vloerveld. Door de gevelaansluiting alvast af te dichten met het ProDetail systeem en het vloerveld alvast te voorzien van een eerste waterdichte beschermlaag konden de balkons gebruikt worden voor de aan -en afvoer van materialen tijdens de bouw. De wapening van het BTS-P systeem zorgt ervoor dat wanneer de houten vloerplaat gaat werken, dit geen effect zal hebben op de waterdichting van het vloerveld. Doordat de Triflex PMMA hars, waaruit het systeem is opgebouwd, zichzelf herkend en in elkaar grijpt, was het mogelijk de vloeren later te voorzien van de eindafwerking en is het een naadloos waterdicht geheel geworden.

Deze systemen zijn gekozen omdat het duurzaam moest zijn én gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast moest het een goede hechting hebben met de houten ondergrond, waarbij eventuele werking van de constructie wordt opgevangen en geen nadelige gevolgen heeft voor de vloerafwerking. Bij dit project was het belangrijk dat het monumentale karakter en uitstraling van het complex behouden bleef. Tevens was duurzaamheid ook erg belangrijk. Dit is gerealiseerd door duurzame materialen te gebruiken voor de constructie en de vloerafwerking.

Kortom: samen met de betrokken partijen hebben we wonen in Haarlem weer een stukje mooier en duurzamer gemaakt!

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN