26.04.2022

Upgrade Parkeergarage De Boompjes

Bij parkeergarages is het belangrijk om de constructie te beschermen én om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Zo ook bij parkeergarage De Boompjes in Rotterdam. Hier waren de rijbanen, loopbanen en hellingbanen toe aan een nieuwe, duurzame en slijtvaste afwerking.

Afwerking met Triflex bij Parkeergarage de Boompjes
1/3
Afwerking met Triflex bij Parkeergarage de Boompjes
2/3
Afwerking met Triflex bij Parkeergarage de Boompjes
3/3

Een belangrijke eis vanuit de opdrachtgever was om tijdens het proces de parkeergarage in gebruik te laten. Op deze manier was er zo min mogelijk hinder voor bezoekers. Daarnaast moesten de systemen voldoende slijtvastheid hebben, om zo de zwaarbelaste mechanische delen te beschermen. Tot slot was kleur een belangrijk aspect. De kleurstelling moest aansluiten bij de bestaande parkeervakken waaraan geen werkzaamheden werden verricht.

Triflex had een oplossing die al deze aspecten samenbracht.

Erkende Triflex Applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek B.V. is hiermee aan de slag gegaan. Voor de hellingbanen is het Triflex DeckFloor systeem (variant 3) gebruikt. Er is gekozen voor dit systeem omdat dit een goede oplossing is wanneer hellingbanen hoog belast worden. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast geeft het systeem het parkeerdek de gewenste uitstraling vanwege de vele beschikbare kleurvariaties.

Voor de rijbanen en looppaden is er gekozen voor het Triflex Deckcoat systeem. Dit is een antislip coatingsysteem waarmee veiligheid wordt vergroot door de antisliplaag. Naast de vergroting van veiligheid, kan er met dit systeem ook gecombineerd worden met kleuren, waardoor een parkeergarage meer uitstraling krijgt.

Beide systemen zijn slijtvast en waren snel weer berijdbaar. Zo was er weinig hinder voor de bezoekers. Door het toepassen van deze systemen zijn de eisen van de opdrachtgever vervuld. Kortom: een mooi resultaat met een tevreden opdrachtgever.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN