29.08.2023

Uitdagingen in de waterindustrie

Nederland is een waterland. Een waterland waar de waterindustrie een belangrijk begrip is. Waterreservoirs die schoon water aan huizen en industrieën leveren, watertorens, afval- en rioolwaterzuiveringsinstallaties met een voor- en nabezinktank, riool- en boezemgemalen die het water in goede banen leiden… Het hoort allemaal bij de waterindustrie.

Genoeg, schoon water én bescherming tegen te veel water is dus van groot belang en hier zorgen waterschappen voor.

Wat doet een waterschap precies?

De taken van een waterschap zijn (Rijksoverheid, 2021):

  • waterstand regelen met gemalen en sluizen;
  • afvalwater zuiveren;
  • dijken beheren;
  • natuurbeheer in en aan het water;
  • kwaliteit zwemwater controleren.

Dit zijn belangrijke taken en daarom is het ook cruciaal dat de waterschappen worden beschermd zodat de processen zo goed mogelijk kunnen verlopen. Denk hierbij aan hoogwaardige, duurzame systemen voor het afdichten van dilataties, het beschermen en renoveren van betonvloeren/ gemalen én het antislip maken van bordessen.

Triflex draagt bij

Uitdagingen in de waterindustrie vragen om een snelle, waterdichte oplossing met een lange levensduur. De producten van Triflex zijn ook chemisch bestendig, van hoge kwaliteit en harden snel uit waardoor het productieproces in no-time weer op gang is.

Benieuwd naar de duurzame mogelijkheden voor de waterindustrie? Of wilt u advies op maat of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via +31 (0) 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of vul het contactformulier. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact opnemen