?

Trappen en bordessen Sionkerk

Entreevloeren weer naadloos en veilig beloopbaar
Meer weten?
De Sionkerk is een uniek kerkgebouw aan de Louise de Colignylaan in Goes, gelegen in Zeeland. De kerk is gebouwd in 1979 en ontworpen door architectenbureau Valk uit Soest. De bakstenen zaalkerk biedt maar liefst 2.250 zitplaatsen in totaal en is daarmee een van de grootste kerken van Nederland.
Oplevering
december 2020
Segment
Trappen, bordessen
Applicateur
SealteQ West

De uitdaging

Op de bordesvloeren rondom het gebouw ontstond lekkage naar de onderliggende ruimten en uitbloeding van de aantrede, als gevolg van hevige scheurvorming in de bestaande vloerafwerking. De wens van de opdrachtgever was om de bordesvloeren en trappen te voorzien van een duurzame en naadloze afwerking die volledig bestand is tegen externe (weers)invloeden en daarnaast veilig beloopbaar is voor bezoekers van de kerk.

De oplossing

SealteQ West mocht met de duurzame producten van Triflex deze interessante opdracht voor zijn rekening nemen. Op advies van Triflex is door de opdrachtgever gekozen voor een volledig gewapend en naadloos Triflex systeem dat de levensduur verlengt en compromisloos beschermt tegen beschadiging en weersinvloeden. In een dergelijke buitensituatie kunnen deze invloeden de levensduur van een afwerking behoorlijk verkorten. De toegepaste harsen hebben hier geen last van, waardoor een lange levensduur van de afwerking verzekerd is. Het vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op. Daarnaast worden schijnvoegen en constructieve dilataties naadloos in het geheel geïntegreerd. Doordat de producten vloeibaar worden aangebracht, kunnen details zoals opstanden, goten, voetplaten van heksteunen en hemelwaterafvoeren naadloos en duurzaam worden afgedicht. Vocht, maar ook onder andere chloriden zullen geen kans krijgen om door te dringen.

Erik van der Ree, BTR Architectuur + Bouwkunde: ‘Er zijn diverse redenen die ertoe hebben geleid om voor Triflex te kiezen. In eerste instantie vanuit de noodzaak om grootschalig onderhoud uit te voeren aan de stoepen, maar ook om de duurzaamheid van het product, de ondergrondcondities, de beperkte mogelijkheden qua aansluitdetails, de wens om delen van de stoep scheuroverbruggend en waterdicht uit te voeren en tot slot onze eigen kennis van het product.’

Het proces

Tijdens de renovatie is er extra aandacht besteed aan de speciale trapneusprofielen. De metalen trapneusprofielen beschermen de trapneuzen van de traptrede, zodat de gebruikers de nieuwe afwerking niet beschadigen tijdens het belopen.

SealteQ West mocht de vloeren onder handen nemen. Als eerst begonnen de verwerkers met het schuren en repareren van de ondergrond. Daarna werd er een primerlaag aangebracht en de opstaande randen werden waterdicht gemaakt met het Triflex-membraam. Vervolgens werd over de gehele entree een scheuroverbruggend membraam geplaatst, waarna de Triflex-afwerking en kwartszand fijn finishlaag werd aangebracht.

Het resultaat

Het resultaat? Dat mag er wezen! De entreevloeren hebben een prachtige opknapbeurt gekregen, zijn weer veilig beloopbaar voor bezoekers en voor jaren beschermd tegen externe invloeden. De bezoekers kunnen weer lang genieten van de vloeren.

1/4
2/4
3/4
4/4