15.11.2022

Slijtlaag Weerenbrug vervangen

De bruggen in Nederland hebben een belangrijke rol in het hoofdwegennet in Nederland: ze zorgen ervoor dat we in Nederland met elkaar in verbinding staan (Rijkswaterstaat, 2022). Door de toenemende verkeersdrukte is het belangrijk dat we bruggen goed onderhouden. Zo is én blijft het voor iedere weggebruiker een veilige omgeving.

Dit was ook van belang bij de Weerenbrug in Haarlemmermeer. Dit civiele kunstwerk verbindt de Weerenweg en de Zwanenburgerdijk, met de N200 en vormt zo de verbinding naar Amsterdam, Haarlem en het Havengebied van Amsterdam. Een belangrijke verbinding voor de infrastructuur dus.

De huidige slijtlagen op deze brug op zowel het rijvlak, het fietspad en het voetgangersgedeelte waren toe aan vervanging. Een mooie uitdaging voor Triflex!

Eindresultaat in gebruik
1/5
Eindresultaat direct na uitvoering
2/5
Weerenbrug
3/5
Triflex slijtlaag
4/5
Oude wegdek Weerenbrug
De oude situatie
5/5

Proces

Civieltechnische bedrijf Griekspoor heeft in opdracht van gemeente Haarlemmermeer de slijtlaag van deze brug vervangen. Als eerste stap hebben ze het brugdek gestraald en deze vervolgens voorzien van Triflex Metal Primer op de stalen gedeeltes. De betonnen delen zijn voorzien van Triflex Primer 276.

Vervolgens zijn het voetgangersgedeelte en het fietspad afgewerkt met de Profloor R (in kleur 7030 gepigmenteerd) en ingestrooid met korrel 01-03. Doordat de autorijbaan op de brug zwaarder belast wordt, is er hier gekozen voor Triflex Deckfloor RS 3K, zodat het bestand is tegen de hoge verkeersbelasting. Tot slot is het geheel nog gefinisht met Triflex Finish 202.

Resultaat

Een groot voordeel tijdens dit project was dat het verkeer met behulp van de verkeersregelaars gebruik kon blijven maken van een gedeelte van de brug terwijl de specialisten van Griekspoor op het andere deel van de brug hun werkzaamheden veilig konden uitvoeren. Het was dus belangrijk dat de slijtlagen goed, veilig en snel konden worden aangebracht.

Het resultaat is een esthetische, veilige en toekomstbestendige brug!

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.