13.12.2022

Schade aan het wegdek verhelpen tijdens de winterperiode

Het wordt steeds kouder buiten. De temperatuur daalt tot beneden het vriespunt. Leuk voor de schaatsliefhebbers, maar voor de wegen is dit minder prettig. Binnenkort verschijnen ongetwijfeld de eerste berichten over vorstschade aan de weg weer in het nieuws. Asfalt krijgt het namelijk zwaar te verduren wanneer de temperatuur daalt. Het bindmiddel in het asfalt wordt brozer, waardoor er kleine scheurtjes ontstaan. Het water wat in deze scheurtjes sijpelt, bevriest bij vorst en zet vervolgens uit. Hierdoor kunnen stukken van het wegdek los komen te zitten. Het gevolg: afgesloten wegen, lange files en een grotere kans op gevaarlijke situaties op de weg.

Niet alleen door de aanhoudende vorst, maar ook door nattigheid en strooizout kan er schade aan de weg ontstaan. Naast dat het een grote ergernis voor veel weggebruikers is, vormt het ook een potentieel gevaar voor het verkeer. Wegbeheerders spannen zich daarom dagelijks in om de schade aan wegen snel te herstellen.

1/1

Klaar voor de kou met Triflex 

Bij reparaties aan de weg zijn twee onderdelen het belangrijkst. Nummer één is dat het verkeer zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van de weg en nummer twee is dat de reparatie duurzaam meegaat. Onze gietmortel Triflex Asphalt Repro voldoet aan deze eisen. Deze koud toepasbare, duurzame en slijtvaste mortel heeft een uitstekende hechting op de meest voorkomende ondergronden en is zeer flexibel. Tevens kunnen reflectoren en drempels ermee vastgezet worden. Met Triflex Asphalt Repro blijft het herstelde stuk asfalt jaren goed, waardoor nieuwe reparatiekosten en oponthoud door wegwerkzaamheden wordt voorkomen.