01.04.2022

Samenwerking Nationaal Dakenplan

Triflex zet de samenwerking met Nationaal Dakenplan voort! Samen werken we aan een beter gebruik van daken in Nederland.

1/2
2/2

Wat is Nationaal Dakenplan?

Vanuit een coalitie van meer dan zestig partners werkt Nationaal Dakenplan samen aan een leefbaarder, klimaatbestendiger en natuur inclusiever Nederland. Het gezamenlijke doel is om mensen meer bewust te maken van het potentieel van multifunctionele daken. Daarom delen de partners van het Nationaal Daken Plan graag hun kennis over onder andere wet- en regelgeving en worden de financieringskansen in kaart gebracht. Daarnaast is educatie ook een belangrijk onderwerp, zo worden de (volgende generatie) vakmensen klaargestoomd, om multifunctionele daken te ontwerpen, erover te adviseren en om te begeleiden bij de aanleg van de daken.

Hun visie is dan ook als volgt:

Een plat dak is geen sluitstuk van de bouw, maar vertrekpunt voor een diversiteit aan maatschappelijke functies waarbij de groene functie altijd een rol speelt, ofwel ‘het dak als oplossing’ - Nationaal Dakenplan.

Vanuit Nationaal Dakenplan wordt er gewerkt met vier speerpunten:

 1. Verbreding van mindset
  Zorgen voor meer bekendheid voor multifunctionele daken.
 2. Stimulerende financiering
  In kaart brengen waar de kansen en uitdagingen liggen voor de financiering van multifunctionele daken.
 3. Verankering in beleid
  Onderzoeken welke beleidsinstrumenten het beste werken om multifunctionele daken te verankeren in lokaal en regionaal beleid.
 4. Bekwame vakmensen en innovatie
  Collectieve kennis delen met de gehele keten en kennis delen met onderwijsinstellingen zodat de volgende generatie klaar is voor de toekomst.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Wij zijn blij met deze samenwerking en kijken uit naar de toekomst, waarin meer multifunctionele daken ingezet kunnen worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN