Renovatie wandeldek La Défense

De oude afwerkingen en detailafdichtingen van een wandeldek boven parkeergarage La Défense in Almere waren niet meer waterdicht. Daardoor is de wapening in de vloer op meerdere plaatsen gaan corroderen. Om ervoor te zorgen dat het wandeldek veilig blijft en deze de onderliggende parkeergarage beschermt, was een renovatie nodig.
Locatie
Almere
Oplevering
Juni 2022
Segment
Infrastructuur
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT)

De uitdaging

De opdrachtgever vroeg om een scheuroverbruggende, waterdichte en kleurvaste oplossing. Het was een groot project met een te renoveren oppervlakte van bijna 3000 m2. Een perfect eindresultaat was het doel en daarmee ook de uitdaging tijdens dit project.


Louren Dorleijn, Rayon Manager bij Triflex, vertelt:

‘Een betonnen vloer als deze vraagt in een buitensituatie om een scheuroverbruggende en waterdichte afwerking. Zodanig dat het te combineren is met een bijzonder ontwerp van de eindafwerking.’

1/4
2/4
3/4
4/4

De oplossing

Een combinatie van verschillende Triflex systemen boden de oplossing voor het project: het ProPark systeem variant 1 voor het wandeldek en variant 3 voor de hellingbaan. Daarnaast is het Triflex TSS systeem geschikt om de traptreden duurzaam en veilig af te werken.

Het proces

Applicateur MKT heeft veel ervaring met complexe ondergronden en was daarom een zeer geschikte partij om Triflex aan het brengen tijdens dit project. Eerst is de bestaande afwerking verwijderd. Vervolgens zijn alle randen en details waterdicht gemaakt. Het Triflex ProPark systeem is in variant 1 en variant 3 aangebracht en de trap is afgewerkt met Triflex TSS. De systemen zijn vakkundig en in de juiste volgorde aangebracht. Alles verliep netjes volgens schema, zonder complicaties.

Het resultaat

Het wandeldek, de hellingbaan en de trappen zijn weer in goede staat en kunnen opnieuw nog jaren mee. Iets bijzonders aan dit project is het ontwerp. De architect heeft het lijnenspel in de eindafwerking laten corresponderen met de vormgeving van de gebouwen. Dit geeft een unieke uitstraling!

Casestudy
File