Renovatie verouderde galerijvloeren

Aan de Utrechtse Van Vollenhovenlaan staat een appartementencomplex met uitkragende galerijen. De afwerking van deze galerijen was verouderd en toe aan renovatie. Met behulp van Triflex zijn deze galerijen weer als nieuw en ze kunnen weer jarenlang mee!
Locatie
Utrecht
Oplevering
2022
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
NVT Oost

De uitdaging

De verouderde afwerking van de galerijen was onvoldoende waterdicht, waardoor de betonnen constructie onvoldoende beschermd was tegen weersinvloeden. Uitkragende galerijvloeren van een dergelijke leeftijd moeten goed beschermd worden om de constructieve veiligheid op lange termijn te kunnen waarborgen. Daarbij wilde de opdrachtgever graag dat de renovatie in 2022 nog gerealiseerd zou worden. 

Het resultaat
Het resultaat
1/4
Het resultaat
Het resultaat
2/4
De oude situatie
De oude situatie
3/4
Het appartementencomplex
Het appartementencomplex
4/4

De oplossing

Het Triflex BTS-P kwartszand fijn systeem bood oplossing voor de uitdagingen aan de Van Vollenhovelaan. Dit systeem is namelijk scheuroverbruggend en waterdicht. Daarnaast kunnen de producten van Triflex nagenoeg het hele jaar verwerkt worden, waardoor aan de wens van de opdrachtgever om de galerijen nog in 2022 op te leveren kon worden voldaan. 

Het proces

Erkend Triflex applicateur NVT Oost is aan de slag gegaan met de galerijvloeren. NVT is een ervaren specialist op het gebied van onderhoud van woongebouwen en was daarom een uitstekende partij om deze klus aan te pakken. 

Allereerst is de oude afwerking van de galerijen verwijderd. Vervolgens is de dekvloer hersteld daar waar dat nodig was. Daarna werden alle detailleringen zoals dilataties, opstanden en hemelwaterafvoeren waterdicht gemaakt. Nadat al deze stappen waren uitgevoerd, kon het Triflex BTS-P systeem over het gehele vloerveld worden aangebracht. NVT Oost heeft dit netjes en vakkundig gedaan. 

Het resultaat

Het gewenste resultaat is behaald. In het appartementencomplex liggen weer strakke, slijtvaste en waterdichte galerijvloeren die jarenlang mee zullen gaan.