?
20.12.2022

Renovatie hellingbaan onder wooncomplex

Één onderdeel van een parkeergarage welke het zwaar te verduren krijgt, is de hellingbaan. Zeker in winterse weersomstandigheden is het van belang dat de hellingbaan is afgewerkt met een slip- en slijtvast systeem. Dit verzekert een goed berijdbare en begaanbare hellingbaan, wat de weersomstandigheden ook zijn. Bovendien is het belangrijk dat de afwerking gecombineerd kan worden met een hellingbaanverwarming.

Zo ook bij de hellingbaan naar de parkeerkelder onder het wooncomplex Mandala in Apeldoorn. De bestaande afwerking had op diverse plekken scheurvorming en er was onthechting zichtbaar. Ook was de hellingbaanverwarming defect en was het schilderwerk van de betonnen keerwand vervuild. Tijd voor een renovatie!

Nieuwe afwerking Apeldoorn
Resultaat hellingbaan
1/4
Proces hellingbaan
Proces hellingbaan afwerking
2/4
Resultaat hellingbaan Apeldoorn
Resultaat hellingbaan
3/4
Oude afwerking hellingbaan Apeldoorn
Oude afwerking hellingbaan
4/4

Proces

Erkende Triflex applicateur Neston betonconservering B.V. is hier mee aan de slag gegaan. Het was van belang dat de renovatie zou zorgen voor voldoende stroefheid en het moest gecombineerd kunnen worden met de hellingbaanverwarming. Verder was het belangrijk dat de hellingbaan na applicatie weer snel berijdbaar was, zodat de sluiting van de parkeerkelder zo kort mogelijk zou duren. Op deze manier hebben bewoners en bezoekers zo min mogelijk hinder. Triflex had hier een goede oplossing voor en er is gekozen voor het Triflex Deckfloor systeem (variant 3).

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeerdekken en hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast kan het systeem goed gecombineerd worden met hellingbaanverwarming. Tot slot is het systeem snel uithardend, waardoor de parkeerkelder niet lang gesloten was.

Een extra voordeel van dit systeem: het heeft een divers kleurenaanbod, zodat het aansluit bij de uitstraling van het wooncomplex. Voor dit project is er gekozen voor een licht grijze Triflex Cryl Finish.

Kortom: een duurzaam, veilig en esthetisch resultaat!

Betrokken partijen:

  • De Goede Woning Apeldoorn
  • Talen Apeldoorn B.V.
  • Neston B.V.

Ook op zoek naar een oplossing voor een hellingbaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.