Renovatie glazen dak rechtbank Maastricht

Onlangs hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een bijzonder project: het glazen dak van de Rechtbank in Maastricht zorgde al lange periode voor lekkage. Hoog tijd voor een renovatie met Triflex dus!
Locatie
Maastricht
Oplevering
September 2022
Segment
Daken en Dakdetails
Applicateur
JL Kunststoffen BV

De uitdaging

Het glazen atriumdak boven de centrale hal van de Rechtbank zorgde al voor een langere periode voor lekkages. Dit had te maken met de loodaansluitingen en het opgaand metselwerk; deze kunnen niet traditioneel hersteld worden omdat hier een compleet glazen dak overheen is aangebracht. Hierdoor is er geen ruimte om het lood te vervangen en moest er gezocht worden naar een andere oplossing. Een belangrijke eis vanuit dit project was dat het een oplossing moest zijn voor de lange termijn (10 jaar). Omdat onze producten meer dan 25 jaar meegaan, had Triflex de juiste oplossingen voor dit bijzondere project!

1/4
2/4
3/4
4/4

De oplossing

Voor het lood is er gekozen om Triflex ProFibre te gebruiken. Voor de gekitte naden van alle glazen dakpanelen (inclusief de aansluitingen met de dakbedekking) bood Triflex ProDetail oplossing. Er is gekozen voor deze systemen omdat beide een lange levensduur hebben en snel uitharden. Daarnaast was het snel aan te brengen en was er geen overlast voor de gebruikers (er was geen boor-en slijpwerk nodig). Omdat alle werkzaamheden buiten konden worden uitgevoerd, was er tijdens het gehele werkproces geen hinder binnen de rechtbank. Door de lange levensduur van de systemen, kon de gewenste 10 jaar behaald worden én was er een financieel voordeel: het is een oplossing voor de lange termijn, er is weinig onderhoud nodig én het glazen dak hoefde niet vervangen te worden. Verder is de lekkage door deze systemen opgelost en is het bijna niet zichtbaar in het glazen atriumdak.

Het proces 

Hazenberg Bouw, Dakaccent en erkende Triflex applicateur JL Kunststoffen BV zijn hiermee aan de slag gegaan. Zij hebben allereerst de banen op het glas afgeplakt, vervolgens is het glas gereinigd met Triflex Glas Reiniger en daarna is Triflex Glas Primer aangebracht. Tot slot is Triflex ProDetail membraan gebruikt en voor het lood is Triflex ProFibre aangebracht.

Het resultaat

Met de oplossingen van Triflex en de manier waarop de producten zijn aangebracht, kon aan alle wensen van de opdrachtgever worden voldaan. Alle lekkage is verholpen en het is een resultaat waar alle betrokken partijen tevreden mee kunnen zijn.