25.07.2022

Renovatie Fietsbrug Hoornseplas

De zomer is begonnen en de temperaturen stijgen weer. Een goede plek om de warme zomerdagen door te brengen is de Hoornseplas. Dit is de ideale plek om verkoeling te zoeken, maar er zijn mogelijkheden voor recreatie: van watersport tot yoga, van alles is mogelijk op deze mooie locatie.

Fietsbrug Hoornseplas
Fietsbrug Hoornseplas
1/4
2/4
Fietsbrug Hoornseplas
3/4
Fietsbrug Hoornseplas
4/4

Een van de manieren om op deze locatie te komen is op de fiets en daarbij is veiligheid een belangrijk aspect. De antisliplaag op de fietsbrug over de Hoornseplas was op sommige plaatsen versleten en onthecht van de ondergrond. Dit zorgde ervoor dat de brugdekdelen glad werden en dit resulteerde in gevaarlijke situaties. NVT Onderhoudsgroep heeft Triflex gevraagd om hiervoor met een goede oplossing  te komen. Wij hebben hier onderzoek gedaan naar de juiste voorbehandeling van de ondergrond en er zijn testen uitgevoerd om te kijken welke producten het beste toegepast konden worden voor een goede aanhechting.

Erkend Triflex applicateur NVT Onderhoudsgroep Noord is hier mee aan de slag gegaan. Op basis van de resultaten van de testen is er gekozen voor het product Triflex Cryl Rollplastik 2K. Deze is vervolgens ingestrooid met een korrel van 1-2 mm en daarna voorzien van Triflex Cryl Finish 205. Verder heeft NVT tijdens het verwijderen van de oude slijtlaag vlonders onder de brug geplaatst, zodat het oude materiaal werd opgevangen en niet in het water terecht kwam.

Kortom: de fietsbrug over Hoornsemeer is weer een stukje mooier, duurzamer en veiliger gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50, het contactformulier of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN