Waterdichting vloer loopbrug Hoogvliet

Brugconstructie voorzien van moderne uitstraling en voldoende stroefheid
Meer weten?

Waterdichting vloer loopbrug Hoogvliet

In 2020 werd er een gloednieuw modern en geautomatiseerd distributiecentrum geopend op het Prisma bedrijventerrein in Bleiswijk, vlak langs de A12. In dit distributiecentrum worden zowel kruidenierswaren als verse artikelen verwerkt en daarna verzonden naar alle winkels van Hoogvliet.
Locatie
Bleiswijk
Oplevering
September 2020
Segment
Balkons en galerijen, Infrastructuur
Applicateur
BetonRestore

De uitdaging

De loopbrug naar het kantoorpand van het nieuwe Hoogvliet distributiecentrum langs de A12 bij Bleiswijk, is voorzien van een antislipafwerking. De opdrachtgever wenste voor dit nieuwbouwproject een volledig gewapend en waterdicht systeem voor de brugconstructie, welke voorziet in een moderne uitstraling en voldoende stroefheid, zodat gebruikers op een veilige manier het kantoorpand kunnen betreden. 

De oplossing

BetonRestore heeft de vloer van de loopbrug nauwkeurig afgewerkt met een naadloos Triflex BTS-P systeem kwartszand fijn, waarbij schijnvoegen en constructieve dilataties in het geheel zijn geïntegreerd en alle detailleringen waterdicht zijn aangesloten.  Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos. Doordat de producten vloeibaar worden aangebracht, kunnen details zoals opstanden, goten, voetplaten van heksteunen en hemelwaterafvoeren naadloos en duurzaam worden afgedicht. Vocht, maar ook onder andere chloriden zullen geen kans krijgen om door te dringen.

Het proces

Als eerste begonnen de verwerkers met het stralen en schuren van de ondergrond. Daarna is er een bitumineuze dampremmende laag aangebracht, waarna er isolatieplaten op afschot werden aangebracht. Vervolgens brachten de verwerkers een drukverdeellaag op afschot aan, waarna het duurzame en waterdichte Triflex-membraan op de vloer is verwerkt. Vervolgens brachten zij een drukverdeellaag aan, waarop het gewapende systeem nauwkeurig werd aangebracht. Tot slot is de vloer voorzien van een slijtvaste en antislip afwerking. Door middel van isolatieplaten in verschillende diktes is er voldoende afschot t.b.v. de afwatering gecreëerd. De geïntegreerde drukverdelende laag zorgt voor een drukvast en belastbaar oppervlak. Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos.

Het resultaat

De gebruikers kunnen veilig het kantoorpand betreden. Doordat de detailaansluitingen en voegen volledig met het gewapende membraan van Triflex worden afgedicht, is het systeem gegarandeerd waterdicht en daarnaast ook makkelijk te onderhouden. Het eindresultaat is een volledig waterresistente en esthetische loopbrug met voldoende stroefheid. 

1/1
Casestudy
File