Was- en tankplaats UniCom Oost

Een flexibele en duurzame afdichting
Meer weten?

Was- en tankplaats UniCom Oost

De was- en tankplaats zijn reeds jaren in gebruik door UniCom Oost bv. De vloervelden bestaan uit kunststofvezel versterkt beton. Echter door de grote belasting van zware landbouwwerktuigen en zetting van de ondergrond zijn er in het vloerveld meerdere grote scheuren ontstaan.
Locatie
Lettele
Oplevering
maart 2012
Segment
industrie, infra
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen BV

Projectomschrijving

De uitdaging

De vezelversterkte betonplaten zijn normaal gesproken vloeistofdicht. Echter door de scheurvorming is daar geen sprake meer van. Beide vloeren werden dan ook door de gemeente afgekeurd, omdat ze niet meer aan de gestelde eisen met betrekking tot vloeistofdichtheid voldeden.

De oplossing

Door de scheuren te voorzien van het Triflex Cryl R 230 membraan ontstaat een flexibele en duurzame afdichting van de scheuren. Om deze membranen te beschermen tegen de mechanische belasting van de landbouwwerktuigen is er voor gekozen om vervolgens de vloervelden te voorzien van Preco Cryl Reibeplastik 2K. 

De toegepaste producten van Triflex kenmerken zich door de snelle uithardingstijd en kunnen verwerkt worden bij temperaturen vanaf 0°C. Hierdoor was het mogelijk om het herstel nog in de winter uit te voeren, waarbij de overlast voor de eigenaar tot een minimum beperkt is gebleven.

Het resultaat: Vloervelden die weer aan alle eisen voldoen!

Thumbnail
1/3
Thumbnail
2/3
Thumbnail
3/3
Casestudy
File

Gerelateerde referenties