?

Vijver Dieptetuin te Zeist

Lekkageproblemen opgelost met Triflex BTS-P Systeem
Meer weten?

Vijver Dieptetuin te Zeist

De Dieptetuin is een begrip in Zeist. De botanische tuin, in de formele Engelse Stijl, is in 1909 op verzoek van de eigenaar van de toenmalige villa ’t Valckenbosch aangelegd.
Locatie
Zeist
Oplevering
juni 2013
Segment
Infra
Applicateur
Multi Protect Nederland

Projectomschrijving

Jonkheer Van Tets legde meer tuinen aan rondom zijn villa. Alleen de Dieptetuin heeft de vele nieuwbouw in de omgeving overleefd. Doordat het terrein lager ligt en omringd wordt door een oude muur, is in de tuin een eigen microklimaat ontstaan, waardoor het een aantal graden warmer is dan de hoger gelegen delen. De tuin straalt rust en evenwicht uit. De laatste jaren was er echter sprake van een onrustbarende achteruitgang. In 2012 hebben de Vrienden van de Dieptetuin dan ook bij de Gemeente aangedrongen om de Dieptetuin te restaureren.

“Door de vijver af te dichten met het volledig gewapende Triflex systeem behoren de lekkageproblemen tot het verleden. Bijkomend voordeel is dat de vijver een frisse en mooie uitstraling heeft gekregen.“

Onderdeel van de restauratie was de vijver. Door het achterstallige onderhoud gaven de scheuren in de constructie veel lekkage. Multi Protect Nederland heeft de vijver voorzien van een gewapend Triflex membraan. In alleen een vijver biedt het membraan voldoende bescherming. Hier is echter is een instrooilaag aangebracht om zoveel mogelijk beschadigingen van spelende kinderen te voorkomen in de periode dat de vijver droog staat.

Dankzij Triflex is de vijver gegarandeerd waterdicht!

Gerelateerde referenties