Verlijmen rijbaanscheidingsblokken

Een koud kunstje
Meer weten?

Verlijmen rijbaanscheidingsblokken

Als rijbaanscheidingsblokken losliggen of beschadigd zijn, kan dit gevaarlijke situaties voor het verkeer opleveren met ongelukken als gevolg. De PMMA producten van Triflex zijn goed te verwerken in de wegen sector. Daarom is er voor gekozen om de nieuwe betonblokken te verlijmen met Triflex Asphalt Repro.
Locatie
Provincie Utrecht
Oplevering
maart 2015
Segment
Infra
Applicateur
Wegenbouwbedrijf De Rooij

Projectomschrijving

De provincie Utrecht stelde dat er geen bitumineuze producten gebruikt mochten worden. Wegenbouwbedrijf De Rooij moest daarom op zoek naar een andere oplossing en heeft er voor gekozen om de nieuwe betonblokken te verlijmen met Triflex Asphalt Repro.

Triflex Asphalt Repro is een koud toepasbare gietmortel voor duurzame reparaties aan wegen, straten en industrieterreinen. Buitengewoon slijtvast en snel uithardend. Bovendien blijft het herstelde wegdek of vastgelijmde rijbaanscheidingsblokken jarenlang goed, waardoor nieuwe reparatiekosten en oponthoud door wegwerkzaamheden worden voorkomen. De ideale oplossing dus voor het snel herstellen van de betonblokken.

Om onder andere de veiligheid van de weggebruikers te kunnen garanderen, zijn de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Zo kon men doorwerken en werd de verkeersdoorstroming niet ernstig belemmerd.

Als bitumineuze producten niet zijn toegestaan, dan is de keuze voor de PMMA producten van Triflex snel gemaakt. Uitstekende producten die ook goed te verwerken zijn in de wegen sector.

Gerelateerde referenties