Rioolgemaal Stompwijk

Waterdicht en eigentijds
Meer weten?

Rioolgemaal waterdicht

Een nieuw rioolgemaal werd dankzij Triflex ProDetail langdurig waterdicht. Daarnaast kreeg het gemaal een eigentijdse uitstraling die interesse wekt bij passanten.
Locatie
Stompwijk
Oplevering
april 2014
Segment
Daken en dakdetails
Applicateur
JL Kunststoffen BV

Projectomschrijving

In de vierhoek IJmuiden, Amsterdam-West, Gouda en Wassenaar heeft Hoogheemraadschap Rijnland de zorg voor het water. Uit efficiëntieoverwegingen heeft het waterschap besloten om de oude rioolwaterzuiveringen te vervangen door rioolgemalen. De zuiveringen voldeden niet langer aan de huidige zuiveringstechnieken.

Architect Aletta van Aalst is maar wat blij dat Hoogheemraadschap Rijnland het nut van ruimtelijke kwaliteit inziet. En dus voor nieuwe gemalen ook de architectuur liet meewegen. Het ontwerp moest een trigger worden, zodat passanten er meer van willen weten. Voor de architect was dit een mooie uitdaging. Het ontwerp van het gemaal is heel ambitieus geweest. Het was vroeger al belangrijk dat ze functioneel en mooi waren. Kijk maar naar de oude molens.

De ombouw is op een andere locatie volledig in elkaar gelast, gefelst en onderling mechanisch bevestigd. Vervolgens is het geheel getransporteerd en heeft J.L. Kunststoffen de ombouw ter plaatse voorzien van Triflex ProDetail en afgewerkt met Triflex Cryl Finish 205.

Gerelateerde referenties